NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Ziua Naţională a României se serbează şi în Afganistan

Soldaţii români aflaţi în Afganistan petrec de Ziua Naţională a României. În ciuda misiunilor de menţinere a păcii la care trebuie să participe zilnic aceştia au pregătit mai multe ceremonii care să marcheze această zi. Nu lipsesc slujbele religioase, paradele militare, videoconferinţele cu şefii armatei şi mesele festive, potrivit România TV.

Chiar dacă se află la mii de km distanţă de ţară soldaţii români încearcă să petreacă de ziua naţională ca şi cum ar fi în ţară.

După slujbă religioasă ţinută, soldaţii români pot vorbi prin intermediul internetului cu membrii familiei. Iar masa festivă de la prânz a fost pregătită de bucătari locali după reţete româneşti. Chiar şi în zi de sărbătoare se vor asigura însă patrulele zilnice pe autostrada Kabul-Kandahar, cea mai importantă şosea din Afganistan păzită de soldaţii români.

România a împlinit în 2012, 10 ani de misiune în Afganistan. În acest moment aproape 2000 de soldaţi români îndeplinesc diferite misiuni în această ţară, multe dintre ele în provincia Zabul, cea mai periculoasă din Afganistan. În cei 10 ani de misiune, România a pierdut 22 de soldaţi, iar alţi aproximativ 100 au fost grav răniţi.

RTV.NET – Stiri – Social

Articole asemanatoare

Leave a Response