Putin arata spre Ucraina, dupa atentantul barbar de la mall-ul de la periferia Moscovei

“Atacatorii au incercat sa fuga si sa se ascunda in Ucraina” – a spus presedintele Vladimir Putin, in prima sa interventie publica dupa masacrul din mall-ul Crocus, de langa Moscova.

Kievul insa neaga orice implicare in atentat. Intr-un discurs televizat, Putin a sugerat ca teroristii au fost ajutati de cineva din Ucraina. Liderul de la Kremlin nu a oferit nicio dovada in acest sens. Atentatul de la Moscova s-a soldat cu peste 150 de morti si 100 de raniti. Patru barbati inarmati au patruns in cladirea mall-ului, intr-o sala de concerte, si au inceput sa impuste oamenii. Ei au fost prinsi, cateva ore mai tarziu.

Atentatul a fost revendicat de gruparea Stat Islamic – ISIS – celula din Afganistan. Este cel mai sangeros atentat comis pe teritoriul Rusiei in ultimii 20 de ani. In discursul sau insa, Putin nu a mentionat nicio grupare terorista.

Gruparea Stat Islamic – ISIS – care a revendicat sangerosul atentat de la periferia Moscovei, a publicat o fotografie in care pretinde ca sunt cei patru atacatori. De asemenea, gruparea reafirma faptul ca atentatul i-a avut in vizor pe „crestini”.

Vezi si:  Familie de români, decedată în timp ce intre ilegal în SUA

Putin a declarat ca au fost retinute 11 persoane, inclusiv cei patru atacatori. „Au incercat sa fuga spre Ucraina unde, potrivit datelor preliminare, era pregatita, pe partea ucraineana a frontierei, trecerea lor. Militarii nostri, serviciile de urgenta, anchetatorii actioneaza pentru a afla cine i-a adus in Rusia, cine le-a dat arme”- a explicat Vladimir Putin. El a mai spus ca asteapta ca serviciile de securitate din alte tari ar trebui sa coopereze in aceasta ancheta, pentru a lupta impreuna „impotriva terorismului international.”

MM

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *