Destructurarea unei grupari de trafic de migranti condusa de români

O ancheta transfrontaliera condusa de Politia Romana, sustinuta de Europol si care implica Politia austriaca (Landeskriminalamt Salzburg) si Corpul Carabinieri italian (Arma dei Carabinieri), a avut drept rezultat destructurarea unui grup de crima organizata implicat in contrabanda de migranti. Gruparea a aranjat sosirea ilegala in Romania a migrantilor clandestini din Egipt si Pakistan, prin vize de munca obtinute in mod fraudulos, inainte de a facilita deplasarile ilegale ulterioare ale acestora catre alte tari UE.

Au avut loc raiduri si perchezitii in 29 de locatii (2 in Austria, 6 in Italia si 21 in Romania). In Romania au fost arestate 12 persoane. De asemenea, au fost confiscate masini de lux, echipamente electronice si sume mari de bani in diverse valute.

Gruparea de crima organizata era compusa in special din romani si pakistanezi, care aveau firme in Romania. Traficantii aduceau bengalezi, egipteni si pakistanezi in Romania prin vize de lucru obtinute fraudulos prin inducerea in eroare a autoritatilor competente. Reteaua criminala a cerut 509 permise de lucru in Romania si a obtinut permise pentru 102 migranti. Potrivit informatiilor de pana acum, 76  de migranti care au sosit in Romania, prin documente frauduloase, au plecat in alte tari din Uniunea Europeana. Gruparea de crima organizata ar fi obtinut cel putin 1 milion de euro profituri ilegale.

Vezi si:  Ziua Culturii Naționale - 173 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu

MM

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *