Inca 5 ani cu Ursula

La Congresul de la Bucuresti, popular-europenii au sustinut candidatura Ursulei von der Leyen pentru un al doilea mandat in fruntea Comisiei Europene.

Daca dupa alegerile europarlamentare din iunie, PPE – Partidul Popular European – isi mentine pozitia de prima forta a esichierului politic european, von der Leyen – atat de antipatizata mai ales din cauza problemelor pe care le au fermierii, dar si din cauza contractelor secrete incheiate cu Pfizer pentru miliarde de doze de vaccin anti-COVID – isi va pastra functia de presedinta a Comisiei Europene. Ea nu este candidat propriu-zis pe liste, dar statele membre (Consiliul European) sunt cele care propun Parlamentului European candidatul pentru sefia Comisiei, dupa scrutinul european din vara.

Germana, in varsta de 65 de ani, a fost singura candidata a partidului sau la functia de presedinte al Comisiei Europene. Ea fost desemnata candidat la Congresul PPE de la Bucuresti cu 82 la suta din voturi (400 din 489).

Vezi si:  Ciolacu spune că s-ar putea menține actuala coaliție PSD-PNL

In discursul sau de dupa anuntarea rezultatelor, von der Leyen a afirmat ca politica industriala si cea agricola sunt prioritatile ei. „Dar o economie competitiva e imposibila fara protectia mediului si vice-versa. Intregul sistem agricol european trebuie asezat pe o baza durabila” – a declarat von der Leyen. De mentionat ca sectorul agricol din Uniunea Europeana are probleme uriase in acest moment si sute de mii de fermieri au iesit in strada in semn de protest atat fata de invazia de cereale ieftine din Ucraina, cat si fata de normele tot mai exigente de mediu impuse de Bruxelles.

MB

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *