Novak Djokovic, primele declaratii dupa victoria istorica de la Australian Open

Ravasit de emotie, tenismenul a marturisit ca dupa meciul cu Stefanos Tsitsipas a plans de fericire, dar si ca descadere nervoasa dupa atata concentrare si stapanire de sine. Nole a castigat finala Australia Open, invingandu-l pe grec cu 6-3, 7-6 (7/4), 7-6 (7/5).

Iata primele lui declaratii dupa meciul de trei ore, care i-a adus victoria in finala de la Australian Open:

“Pana in acel moment, nu m-am lasat distras de nimic din afara terenului, mai ales ca am si o accidentare, care ar fi putut sa-mi rapeasca din puterea de concentrare. E nevoie de o energie mentala colosala pentru a putea fi total implicat, pentru a ma putea ocupa de antrenamentele zilnice pentru a vedea cat de departe pot sa ajung”.

Nole s-a referit si la incidentul de anul trecut, cand Australia l-a expulzat si nu a putut sa joace, pentru ca era nevaccinat anti-COVID.

“Sigur ca, tinand cont de evenimentele de anul trecut, am avut emotii cand am ajuns in Australia, nu stiam cum voi fi primit de public. Dar per total a fost o experienta pozitiva.”

Nole redevine numarul 1 in lume, pentru prima data din iunie. Detine acest loc timp de 373 de saptamani, in total, un veritabil record absolut. In conferinta de presa de dupa meci, Djokovic s-a referit si la incidentul cu tatal sau. Acesta a fost filmat in timp ce se exprima elogios la adresa Rusiei. Presa occidentala l-a catalogat imediat drept “pro-Putin”. Iar din “antivaccinistul Djokovic”, presa l-a transformat in “putinistul Djokovic”. Drept pentru care, Djokovic senior nu a venit la meciul care l-a incoronat pe fiul sau drept rege al tenisului.

Vezi si:  Dani Alvez, arestat pentru acuzația de agresiune sexuală

“Ne-am gandit ca poate lucrurile se calmeaza in presa, dar nu a fost asa si am convenit ca e mai bine sa nu fie in tribune. L-a durut si pe el, m-a durut si pe mine, pentru ca sunt momente unice, speciale. Cine stie daca se vor repeta’ – a marturisit sportivul sarb.

Mira

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *