ULTIMA ORA ! Fostul selectioner al echipei nationale de fotbal Victor Piturca a fost retinut

Victor Piturca, o legenda a fotbalului romanesc, dar si unul dintre profitorii pandemiei, a fost retinut de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie intr-un dosar privind achizitia de produse medicale in pandemie, in special masti de protectie.

Victor Piturca a primit de la Ministerul Apararii o suma uriasa de bani la inceputul pandemiei, iar firma sa a livrat masti neconforme. In dosar a mai fost retinut si directorul general al Romarm, Gabriel Ţuţu.

100.000 de masti FFP3 au fost distribuite in unitatile sanitare ale MApN, iar dupa patru luni s-a descoperit ca ele erau neconforme. In vara lui 2020, mai multi medici s-au plans ca acele masti nu sunt in regula si nu au fost fabricate conform standardelor.

Firma care a livrat mastile este a fiului sau, Alexandru Piturca. Tatal sau si-ar fi exercitat influenta pentru a-i facilita accesul la contracte foarte bine platite. De exemplu, contractul cu Ministerul Apararii a fost de 11 milioane lei.

Victor Piturca are 66 de ani si e considerat o legenda a fotbalului romanesc. Ultima oara, Piturca a antrenat clubul Universitatea Craiova. Ca fotbalist, si-a petrecut mare parte din cariera la echipa Steaua București. A mai fost de trei ori selectioner al nationalei României, reusind sa califice echipa la Campionatul European de Fotbal din 2000 și la cel din 2008.

Vezi si:  Primaria deschide un centru de colectare a deseurilor voluminoase

Seful Romarm, Gabriel Ţuţu, a fost şi el retinut

Directorul Companiei Nationale ROMARM S.A. Aceasta este o companie deținută de Ministerul Economiei condus de Virgil Popescu. Si Gabriel Tutu a fost retinut de DNA.

Mira

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *