Gustare de post cu pana la 50 E-uri ! Fii informat in Postul Pastelui !

A inceput Postul Pastelui, iar InfoCons vine in sprijinul consumatorilor cu  informatii despre cantitatea de aditivi alimentari, zahar , sare, provenienta ingredientului principal etc. din produsele ce vor fi consumate cu preponderenta in Post.

Cu ajutorul Aplicatiei Gratuite InfoCons consumatorii afla numarul total de E-uri din gustarea de post. Consumatorii care aleg sa prepare o gustare de post cu paine, pate vegetal, margarina, halva, un suc tip ceai sau lapte de soia si o guma de mestecat, vor consuma instant pana la 50 de E-uri. De pilda, painea contine pana la 4 E-uri, pateul vegetal ajunge pana la 13 E-uri, margarina atinge pana la 6 E-uri, halvaua are pana la 3 E-uri, un suc tip ceai  atinge pana la 8 E-uri, un lapte de soia are pana la 5 E-uri ,iar o guma de mestecat ajunge pana la 11 E-uri. InfoCons pune la dispozitia romanilor o apicatie prin care pot afla si care sunt cele mai frecvente tipuri de aditivi alimentari ( E-uri) intr-o gustare de post. Mai mult decat atat, consumatorii au posibilitatea de a salva produsele pe care vor sa le utilizeze pentru gustarea de post pentru a afla printr-o simpla bifare a acestora din lista de produse salvate care este numarul TOTAL de E-uri si de cate ori se repeta acestea in gustarea de post. Pentru gustarea de post formata din paine, pate de post, margarina, halva, suc tip ceai, lapte de soia si guma de mestecat, cei mai des intalniti aditivi alimentari (E-uri) sunt :

  • Acid Ascorbic (E300) – Aditiv alimentar din categoria antioxidantilor , regasit in mod natural in majoritatea fructelor si legumelor.
  • Acid Citric (E330) – Acidul citric este utilizat in industria alimentara deoarece confera produselor un gust placut de acid. Este foarte solubil in apa, prin urmare poate fi adaugat si in sucuri, dulciuri, bomboane, jeleuri si fructe congelate. Utilizarea acidului citric este o necesitate pentru clarificarea enzimatica a sucurilor, pentru impiedicarea zaharisirii mierii de albine.
Vezi si:  Delfinii comunica tot mai greu din cauza oamenilor

MM

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *