‘Ndrangheta s-a infiltrat in bancile canadiene

Potrivit unei anchete realizate de Organized Crime and Corruption Reporting Project (OCCRP), o grupare din Toronto a mafiei italiene ’Ndrangheta are contacte importante in doua banci canadiene renumite.

Unii angajati ai celor doua banci ii ajuta pe mafioti in activitatile lor financiare. OCCRP a ajuns la concluzia ca o grupare din ’Ndrangheta, condusa de un imigrant italian din Canada, Angelo Figliomeni, pare sa aiba relatii stranse cu angajati ai Royal Bank of Canada and TD. Figliomeni a refuzat sa faca orice comentariu.

O serie de documente juridice, probe si un raport intern al politiei arata ca doi bancheri au fost cercetati pentru ca l-ar fi ajutat pe liderul gruparii sa spele bani. OCCRP scrie ca reporterii au stabilit o legatura intre un angajat al TD si gruparea condusa de Figliomeni.

Bancherul de la Royal Bank of Canada a fost acuzat de spalare de bani, iar analizarea unor documente bancare a aratat tranzactii dubioase, de care s-a ocupat respectivul bancher.

Vezi si:  Violarea confidentialitatii sau o arma impotriva infractorilor?

Niciunul dintre suspectii din banci nu a fost pus sub acuzare, in ceea ce pare a fi o tentativa de musamalizare a acestor cazuri.

MM

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *