Elon Musk: vin roboții umanoizi

Ne așteptam la 1 miliard de dispozitive inteligente in urmatorii 20 de ani. Tesla Optimus va costa in jur de 20 de mii de dolari. Miliardarul Elon Musk a impărtașit pe reteaua sa de socializare predictiile X facute de creatorul inteligentei artificiale generative Midjourney, David Holtz.

„Ar trebui sa ne asteptam la un miliard de roboti umanoizi pe Pamânt in 20 de ani si la un total de o suta de miliarde de roboți in tot sistemul solar”, a declarat Holtz intr-o postare.

Musk a declarat ca impărtășeste acest punct de vedere si ca aceasta predicție este pe deplin posibila „cu condiția ca bazele civilizatiei sa ramână stabile”. Tesla, una dintre companiile lui Musk, a dezvoltat un prototip de robot umanoid, iar miliardarul considera ca ar putea contribui la viitor.

Tesla Optimus, cunoscut si sub numele de Tesla Bot, a fost anuntat prima data in 2021. La acea vreme, Musk a declarat ca firma planuieste sa construiasca un prototip in curand. „Cred ca, în timp, acest segment ar putea deveni mai mare decat afacerea noastra cu mașini”, a declarat Musk la acea vreme. Musk a mai spus ca planuieste sa construiasca cel putin 1 milion de unitati Tesla Optimus, cu prețul sperat fiind de 20.000 de dolari. Miliardarul a adăugat chiar că „elementele Optimus sunt foarte subestimate”. Potrivit acestuia, cererea ar putea ajunge în curând la 10- 20 de miliarde de unitati.

Vezi si:  UE vrea planurile de investiții ale giganților IT

In urma cu o luna, Musk a prezentat Optimus Gen 2, o noua generatie de roboți umanoizi care ar trebui sa fie capabili să preia munca repetitiva a oamenilor. Cu toate acestea, dezvoltarea sa ramâne la nivel de prototip si este incă departe de comercializare.

MB

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *