Uriasa frauda in Dubai, inclusiv prin firme din România

Politia din Dubai a arestat un suspect cheie intr-o frauda fiscala de 43 de milioane de dolari. Ilegalitatile financiare erau derulate prin intermediul unor firme din toata lumea, inclusiv din Romania.

Potrivit site-ului de stiri Al Arabya, arestarea suspectului a fost posibila printr-o operatiune coordonata la nivel global, numita Pitstop. Arestatul este un Italian si a fost arestat de politia din Dubai la intoarcerea din Japonia. „Suspectul este un personaj cheie din sindicatul crimei organizate implicat intr-o frauda fiscala extinsa. Frauda se derula prin companii din Spania, Romania si Estonia, dar era coordonata din Italia” – precizeaza politia din Dubai.

In operatiunea Pitstop au fost implicate agentii specializate din 15 tari. Nu a fost arestat doar creierul fraudei, ci si alte cateva persoane date in urmarire la nivel international.

Respectivele companii din schema de fraudare actionau prin platforme e-commerce si inaintau sistematic declaratii false de TVA, pentru vanzari, suma fiind de 40 de milioane de euro.

MB

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *