Uriasa frauda in Dubai, inclusiv prin firme din România

Politia din Dubai a arestat un suspect cheie intr-o frauda fiscala de 43 de milioane de dolari. Ilegalitatile financiare erau derulate prin intermediul unor firme din toata lumea, inclusiv din Romania.

Potrivit site-ului de stiri Al Arabya, arestarea suspectului a fost posibila printr-o operatiune coordonata la nivel global, numita Pitstop. Arestatul este un Italian si a fost arestat de politia din Dubai la intoarcerea din Japonia. „Suspectul este un personaj cheie din sindicatul crimei organizate implicat intr-o frauda fiscala extinsa. Frauda se derula prin companii din Spania, Romania si Estonia, dar era coordonata din Italia” – precizeaza politia din Dubai.

In operatiunea Pitstop au fost implicate agentii specializate din 15 tari. Nu a fost arestat doar creierul fraudei, ci si alte cateva persoane date in urmarire la nivel international.

Respectivele companii din schema de fraudare actionau prin platforme e-commerce si inaintau sistematic declaratii false de TVA, pentru vanzari, suma fiind de 40 de milioane de euro.

Vezi si:  O femeie a fost mancata de caini, pe un loc viran din zona Lacul Morii

MB

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *