Israel-cea mai dureroasa zi de la inceputul razboiului din Gaza

Intr-un singur atac, armata israeliana a pierdut 24 de oameni! 21 dintre acestia erau rezervisti.  Au fost ucisi intr-o dubla deflagratie care a urmat unei rachete Hamas.

A fost cea mai neagra zi de la inceperea ofensivei militare din Fasia Gaza, pe 27 octombrie, anul trecut. Militarii minasera doua cladiri si, imediat dupa, teroristii Hamas au lansat o racheta asupra unui tanc din apropiere. Militarii israelieni au fost pur si simplu spulberati. In pofida acestei tragedii, premierul Benjamin Netanyahu a declarat ca razboiul merge mai departe. „A fost una dintre cele mai grele zile de la inceputul razboiului. Ne-am pierdut 24 dintre fiii nostri cei mai buni, care au cazut aparand patria. Impreuna cu cetatenii din Israel, ii plang pe fiecare dintre ei. Imbratisez familiile, stiu ca lumea lor s-a schimbat pentru totdeauna. Trimit o rugaciune pentru pacea ranitilor nostri. Armata investigheaza temeinic acest dezastru, trebuie sa invatam lectia si sa facem totul pentru pacea militarilor nostri. Ne aflam in toiul unui razboi nedrept. In acest razboi, sunt multe realizari. Am incercuit orasul Khan Yunis, dar platim un pret mare. Ne inclinam in memoria celor cazuti, dar nici macar o clipa nu ne oprim din eforturile pentru a ne atinge scopul – victoria absoluta. Vom lupta impreuna si impreuna vom castiga”  – a spus premierul Netanyahu.

Vezi si:  Ucraina contrataca

Negocieri Israel-Hamas

Oficiali din Qatar, tara care mediaza negocierile dintre statul evreu si teroristii Hamas, au declarat ca negocierile continua. Potrivit unor surse de presa, premierul Netanyahu ar fi propus Hamas incetarea focului pentru 2 luni, in schimbul eliberarii tuturor ostaticilor. In prezent, in mainile teroristilor se mai afla in jur de 106 ostatici.

MB

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *