O importanta agentie europeana recomanda Ungaria pentru investitii

Scope Ratings recomanda Ungaria pentru investitii si ii lauda pe vecinii nostri pentru investitiile straine directe de care se bucura, acestea  ajutand tara sa aiba o crestere economica sustinuta.

Dupa cele trei mari agentii de rating, acum si Scope Ratings, din Berlin a confirmat nota BBB pentru Ungaria, cu previziuni stabile, anunta Magyar Nemzet.

Scope Ratings lauda competitivitatea Ungariei si rezilienta fata de socurile externe. O crestere economica de 2-3 la suta, reducerea deficitului bugetar si a datoriei publice – acestea sunt estimarile agentiei pentru urmatorii ani – a scris pe Facebook ministrul maghiar de finante, Varga Mihály.

„Ratingul Ungariei e bazat pe istoricul cresterii economice puternice, influentate in special de investitiile straine directe si de fondurile UE. Dupa ce s-a contractat cu 0,6 la suta, anul trecut, cresterea economica a Ungariei se va relansa, anul acesta urmand sa ajunga la 2,4 la suta si la 3,1 procente in 2025” – precizeaza Scope Ratings.

Sectorul care beneficiaza de cele mai multe investitii straine este cel auto, mai exact cel al bateriilor pentru autovehicule electrice. Acest sector va crea in continuare locuri de munca si va impulsiona exporturile.

Vezi si:  In pofida sanctiunilor, Occidentalii continua sa faca afaceri in Rusia

Varga a explicat ca politicile fiscale moderate, austere si disciplinate sunt esentiale, iar obiectivul, pentru 2024, este mentinerea unei rate anuale a inflatiei de circa 5 procente. Cheltuielile fiscale vor fi, in continuare, reduse pana ce inflatia va ajunge in parametri mai rezonabili.

Ungaria are inflatia cea mai scazuta din grupul tarilor de la Visegrad:

* 7,6 la suta, Cehia;

* 6,6 la suta Slovacia;

* 6,2 la suta Polonia;

* 5,5 la suta Ungaria.

MM

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *