Curtea Suprema din Ungaria se pronunta in favoarea Ryanair in cazul impozitului pe profitul suplimentar

Ryanair nu va trebui sa plateasca amenda de 300 de milioane de forinți impusa de autoritatile maghiare. Curtea Suprema din Budapesta a emis o decizie finala in litigiul privind impozitul pe profitul suplimentar.

In vara anului 2022, a intrat in vigoare decretul guvernamental privind impozitele pe profitul suplimentar, in temeiul caruia Ryanair a fost obligata sa plateasca o taxa de 3 900 HUF pentru fiecare pasager pe zborurile cu plecare din prima zi a lunii iulie 2022.

Compania aeriana si-a informat pasagerii prin e-mail ca, in conformitate cu noua lege, pentru rezervarile deja efectuate pentru zboruri cu plecare la 1 iulie 2022 sau dupa aceasta data, suma impozitului datorat va fi debitata de pe cardul utilizat pentru efectuarea rezervarii.

Pasagerii care nu doreau sa accepte aceasta taxa putea sa isi anuleze rezervarea si erau rambursati integral.

Autoritatile maghiare au lansat o procedura din oficiu pentru protectia consumatorilor, care s-a soldat cu o amenda de 300 de milioane de forinți.

Dar Ryanair nu a fost de acord cu plata amenzii si a actionat in instanta agentia maghiara pentru drepturile consumatorilor. Ryanair si-a motivat plangerea, spunand ca amenda e o decizie gresita si ca agentia care a impus-o si-a depasit atributiile cu privire la o chestiune pe care numai o instanta poate decide.

Vezi si:  SUA și Germania vor livra tancuri Ucrainei

Curtea Suprema din Budapesta a anulat decizia privind amenda, iar compania aeriana nu este nevoita sa o plateasca.

Alte stiri din sectorul aviatic

Wizz Air reia zborurile spre capitala Moldovei, Chisinau. Cursele dintre Budapesta si Chisinau vor avea loc de doua ori pe saptamana. Compania low cost a anuntat ca biletele sunt in vanzare pe site-ul sau si pe aplicatia de mobil.

MB

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *