Risc de atacuri teroriste anti-occidentale in Turcia

Franta si Statele Unite si-au indemnat cetatenii aflati in Turcia sa dea dovada de vigilenta, tinand cont ca exista un risc crescut de atentate, ca represalii la arderea Coranului in Suedia si Danemarca, in cursul unor manifestatii antiturce.

Ambasada americana la Ankara atrage atentia ca, in lumina recentelor incidente de ardere a unor exemplare din Coran in Europa, cetatenii americani trebuie sa fie vigilenti, cu privire la posibile atentate teroriste vizand lacasuri de cult. “Teroristii ar putea ataca fara avertisment si pot viza lacasuri de cult frecventate de occidentali” – se arata in mesajul ambasadei SUA. Reprezentanta americana recomanda cetatenilor SUA sa ramana vigilenti, sa evite aglomeratia si sa pastreze discretia.

Franta, mesaj similar

Concomitent, reprezentanţa Frantei la Ankara a transmis un mesaj similar prin e-mail cetatenilor sai aflati in Turcia. Francezii fac referire la mesajul trimis de ambasada SUA. “Riscul de atentat terorist in Turcia ramanand ridicat, dupa cum aminteste alerta de securitate emisa de Ambasada Statelor Unite pe 27 ianuarie 2023, francezii care locuiesc sau sunt in trecere prin Turcia sunt indemnati sa dea dovada de vigilenta maxima, in special in locurile de adunare susceptibile sa fie frecventate de cetateni străini, inclusiv in lacasurile de cult” – anunta ambasada Frantei in Turcia.

Vezi si:  Joe Biden ar putea vizita Europa luna viitoare

Mai multe manifestatii au avut loc recent la Stockholm si Copenhaga, in timpul carora exemplare din Coran, cartea sfanta a musulmanilor, au fost arse de extremisti care pretind ca protesteaza fata de amenintarile Turciei ca se va opune intrarii Suediei in NATO.

Mira

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *