Vaccin contra alergiilor la pisici

In  Marea Britanie a fost lansat primul studiu clinic pe oameni pentru un vaccin impotriva alergiilor la pisici.

Primii pacienti au fost recrutati de la Spitalul Royal Brompton din Londra pentru a incepe testele clinice. Este primul studiu pe oameni, care evalueaza siguranta si capacitatea vaccinului de a provoca un raspuns imunitar la adultii alergici la parul de pisica.

In prezent, nu exista un tratament pentru alergiile la pisici, care dureaza toata viata, dar exista medicamente fara prescriptie medicala care pot ajuta la ameliorarea simptomelor.

Metoda tipica de tratament este desensibilizarea, care implica ani de zile de expunere la un nivel scazut, dar in crestere, la alergeni de pisica, dar acesta implica un risc de efecte secundare alergice.

„Scopul final in domeniul alergiei la pisici este de a gasi un vaccin sigur, eficient si usor de administrat, care sa nu necesite un tratament indelungat si un raspuns adesea suboptimal, caracterizat in prezent de metoda conventionala de desensibilizare”, a declarat Dr. Guy Scadding, cercetator clinic la Institutul National pentru Inima si Plamani de la Imperial College London, institutie care va ajuta la realizarea studiului.

Vezi si:  Simptomele deficientei de vitamina B 12

Testat anterior pe animale, acest tratament a declansat „o productie foarte puternica de anticorpi capabili sa blocheze reactia alergica. Vaccinul este realizat de compania canadiano-franceza Angany.

Vaccinul candidat ANG-101 contine un ingredient imunoterapeutic activ care este o bioparticula care „imita un virus din punct de vedere al formei si dimensiunii, cu suprafata sa acoperita de mii de copii ale principalului alergen de pisica Fel d 1”, a precizat compania intr-un comunicat de presa.

MB

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *