Atentionare de calatorie pentru Franta

Ministerul Afacerilor Externe avertizeaza ca in Franta a fost ridicat nivelul de alerta la gradul cel mai inalt – „urgenta atentat”.

Ministerul Afacerilor Externe informeaza cetatenii romani care se afla, tranziteaza sau intentioneaza sa calatoreasca in Republica Franceza ca autoritatile franceze au decis ridicarea nivelului de alerta la gradul cel mai inalt – „urgenta atentat”, pe intreg teritoriul francez, in urma atacului terorist care a avut loc in data de 13 octombrie 2023 intr-un liceu din orasul Arras, departament Pas-de-Calais, soldat cu  decesul unui profesor si ranirea grava a altor doua persoane. Un islamist a injunghiat mortal un profesor, iar martorii povestesc ca atacatorul a strigat Allahu Akbar. De asemenea, muzeul Luvru a fost evacuat si inchis dupa ce s-a primit o alerta cu bomba.

MAE de la Bucuresti precizeaza ca nivelul „urgenta atentat” reprezinta un apel la vigilenta adresat institutiilor franceze si populatiei si permite consolidarea dispozitivelor de militari ai operatiunii „Sentinelle”, pentru a sprijini politia si jandarmeria in protejarea cetatenilor. Acesta implica autoritatile centrale, autoritatile locale, operatorii publici si privati, precum si cetatenii, intr-o atitudine de vigilenta, prevenire si protectie.

Vezi si:  Romani implicati intr-un transport de canabis

In urma apelurilor lansate de liderii gruparilor islamiste, atat in Europa, cat si in America de Nord au fost luate masuri drastice de securitate, intrucat exista temeri ca teroristii ar putea comite atacuri. Comunitatile mari de musulmani din tarile occidentale au iesit in strada pentru a condamna operatiunea militara israeliana din Gaza, declansata dupa atacul-surpriza comis de Hamas pe 7 octombrie asupra Israelului. Sunt zeci de mii de musulmani – dar nu numai – care demonstreaza in strada la Paris, Londra, New York si in alte orase mari din lumea democratica.

MB

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *