Dieta voastra include suficiente vitamine A, B, C, D, E si Omega-3?

Oboseala, piele uscata, raceli repetate ? Daca nu va simtiti in apele voastre, e posibil sa aveti carente de vitamine sau minerale.

Asta pentru ca vitaminele si mineralele aujuta celulele si organele sa functioneze cum trebuie si ne cresc imunitatea. De regula, luam vitamine si minerale din alimentatie. De aceea, trebuie sa fim atenti ca dieta noastra sa fie una complexa.

Stari de oboseala

Daca va simtiti obosit dupa o noapte cu ore suficiente de somn, e posibil sa aveti lipsa de fier. Fierul se gaseste in carne macra, fasole si cereale. Sau poate fi vorba de o lipsa de vitamina B 12. Alimentele bogate in aceasta vitamona sunt ficatul de vita si scoici. Atat fierul, cat si vitamina B 12 sunt foarte importante pentru a avea globule rosii sanatoase.

Dureri de cap

Daca aveti dureri repetate de cap, e posibil sa va aveti lipsa de magneziu. Consumati mai multa fasole, nuci si legume cu frunze verzi. Acest mineral ajuta la buna functionare a sistemului nervos si tine nivelul glicemiei sub control.

Vezi si:  Medicii, avertisment către pacienții care se tratează de viroze

Probleme cu pielea

Daca aveti piele uscata, cu zone aspre si cu mancarimi, e posibil sa aveti o lipsa de vitamina B2, riboflavina. Vitamina B2 se gaseste in oua si in unele legume verzi, broccoli si sparanghel, de exemplu.

Cadere parului

Pierderea parului poate fi provocata de o problema nutritionala. Mariti-va aportul de fier  si e posibil sa vedeti rezultate, sa aveti un par mai sanatos.

MM

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *