Franta dezminte ca s-ar pregati sa trimita trupe in Ucraina

Un comunicat al ambasadei Frantei  la Bucuresti atrage atedntia ca in presa online din Romania si din Republica Moldova au aparut articole cu titlul „Franta trimite in Ucraina Regimentul 126 Infanterie al lui Napoleon, cu istoric impotriva Rusiei”, care, prin intermediul unei platforme de informatii in limba rusa (EurAsia Daily), trunchiaza si deformeaza un articol din ziarul francez Le Monde.

Este vorba de articol publicat pe 20 martie 2024 de ziarul Le Monde, cu tiltul „Au 126ᵉ régiment d’infanterie de Brive, l’ombre grandissante de la guerre en Ukraine”, in care se vorbeste in mod specific despre pregatirea militarilor din acest regiment pentru „eventualitatea unui razboi” – precizeaza ambasada Frantei.

De asemenea, comunicatul subliniaza faptul ca Franta nu  a anuntat niciodata trimiterea de trupe in Ucraina si nu „se pregateste activ sa participe la conflictul armat din Ucraina de partea regimului de la Kiev”, asa cum s-a  precizat in mod eronat in articolele mentionate anterior.

Vezi si:  China, ingrijorator de prezenta in peisajul infrastructurii europene

Orice informatie cu privire la activitatea Frantei in cadrul NATO, atat cu privire la implicarea tarii in colaborarea militara cu Aliatii, cat si in ceea ce priveste brigada multinationala de la Cincu, unde Franta este natiune cadru, nu poate sa vina decat din partea autoritatilor franceze.

In aceasta perioada caracterizata de numeroase dezinformari in mediul online, se impune o vigilenta accentuata si o verificare temeinica a surselor – afirma francezii.

MM

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *