Putin declara ca daca Occidentul trimite trupe in Ucraina, ar putea izbucni un razboi nuclear

In discursul anual adresat natiunii, presedintele Vladimir Putin a amenitnat ca va recurge la arme nucleare, in cazul in care tarile occidentale trimit militari in Ucraina.

Discutia privind trimiterea de trupe in teren exista la nivelul Uniunii Europene. Cel care a dezvaluit ca unele tari iau in calcul aceasta posibilitate a fost premierul Slovaciei, Roberti Fico. Ulterior, intrebat despre aceasta posibilitate, presedintele Frantei, Emmanuel Macron a declarat ca nicio optiune nu este exclusa. Pana acum, trimiterea de trupe in Ucraina – tara care nu este membra NATO – era considerata un tabu. NATO s-a distanta imediat de declaratia lui Macron; la fel si alte cancelarii occidentale: Germania, Polonia, Italia, Cehia si Statele Unite.

Replica lui Putin

In replica, Putin a precizat, in discursul adresat natiunii, ca intr-un asemenea scenariu, de trimitere de trupe  in teren, in Ucraina, ar putea insemna un razboi nuclear. „Se discuta despre posibilitatea ca NATO sa trimita trupe in Ucraina. Consecintele unei asemenea interventii ar fi tragice. „Ei trebuie sa inteleaga faptul ca si noi avem arme capabile sa loveasca tinte pe teritoriul lor. Fortele nucleare strategice sunt intr-o stare de deplina pregatire pentru utilizare garantata” – a spus Putin.

Vezi si:  Papa Francisc spune că homosexualitatea nu e infracțiune

Putin se pregateste sa fie reales in functia de presedinte al Federatiei Ruse. Practic, el nu are rival la apropiatul scrutin prezidential.

MM

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *