Iluminatul verde și eficient: Descoperiți magia lampilor solare pentru spațiile exterioare

Light bulbs

O alternativă excelentă pentru iluminarea curții la lăsarea întunericului sunt lămpile solare. Acestea vin cu o mulțime de beneficii, cea mai importantă fiind economia care rezultă prin anularea completă sau parțială a surselor clasice de iluminat.

În timpul zilei, atunci când indicele UV este ridicat, aceste lămpi solare exterioare se încarcă cu energie, urmând ca noaptea să ilumineze și să ghideze pașii către orice destinație.

Lămpile solare sunt minunate pentru că îmbunătăţesc aspectul grădinilor, adăugă rafinament spaţiilor şi o atmosferă intimă, plăcută. În plus, ele pot fi montate cu uşurinţă oriunde, nu necesită electricitate şi reprezintă o alternativă mai ecologică. Se poate cauta pe Tescomak.ro o varietate largă de lămpi solare care se diferenţiază prin aspect, dimensiune sau puterea luminii pe care o emană.

Câte tipuri de lămpi solare cu led există?

Există 3 tipuri de lămpi solare principale. Putem vorbi despre cele cu prindere pe gard sau pe perete, dar și de cele cu fixare în sol, ideale spre a fi amplasate de-a lungul aleilor. De altfel, în grădina sau în curte se poate opta inclusiv pentru ghirlande solare care să complimenteze alte forme de iluminat sau cu care se poate crea o atmosferă romantică între doi îndrăgostiți.

Vezi si:  Comisia Europeană cere Kosovo și Serbiei să înceteze violențele

De asemenea, lămpile solare se pot diferenţia în funcţie de design, forma lor, puterea acumulatorilor sau modul de încărcare cu energie de la soare.

De exemplu, există lămpi cu mici panouri solare încorporate sau lămpi a căror acumulatori se încarcă de la distanță cum e cazul acelor sisteme de iluminat ce vin cu un panou separat și care poate fi montat pe casă sau într-un alt loc al curții. Secretul e ca modul de instalare să permită transformarea energiei solare în energie electrică astfel încât lămpile să ilumineze la lăsarea întunericului.

Care sunt cele mai bune lămpi solare exterioare?

Cele mai bune lămpi solare sunt cele care pun în evidență designul curții și care, desigur, îndeplinesc nevoile utilizatorilor. Implicit, dacă e să vorbim de design, se pot alege lămpi solare care să fie în contrast cu amenajarea curții – sub formă de glob, felinar, tip torță etc. În funcție de stilul curții, se găsesc o mulțime de modele de lămpi solare potrivite.

Vezi si:  “Fumătoarele bătrâne“ au fost descoperite de astronomi in centrul Căii Lactee

De asemenea, materialul de construcție cu funcțiile sale este foarte important. Cele mai bune lămpi solare sunt cele care au capacitatea de a face față umidității ridicate, acestea fiind necesare mai cu seamă dacă zona de locuit este frecvent expusă la intemperii sau dacă se întâmplă ca acestea să apară în mod accidental. Aceste lămpi dispun de certificare IP65 având și o durată mai sporită de viață.

În plus, o funcție extrem de utilă a lămpilor led performante este cea de detectare a alternanței zi-noapte astfel încât acestea să ilumineze la momentul potrivit. Protecția la supraîncărcare sau descărcare, un timp de iluminare îndelungat (de preferat peste 5 ore) sau prezența unui senzor de mișcare sunt de asemenea caracteristici utile care pot contribui la o experiență plăcută și o utilizare facilă.

Astfel, lămpile solare exterioare devin o alegere excelentă pentru iluminatul casei sau al curții, fiind o opțiune avantajoasă, sustenabilă, prin care se reduce din consumul sporit de energie pe care-l au sistemele clasice de energie și care contribuie la creșterea economiilor în orice locuință.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *