Rusia ii acuza pe occidentali ca finanteaza terorismul

Rusia a luat in vizor tarile  occidentale, si mai ales Statele Unite, despre care afirma ca ar fi implicate in finantarea terorismului international.

Comitetul de Investigatii de  la Moscova a declansat o ancheta penala pentru a identifica sursele si tranzactiile financiare de sute de milioane de dolari derulate de presupusi colaboratori ai autoritatilor si organizatiilor publice si  comerciale din mai multe state ocidentale.  Parchetul de la Moscova suspecteaza  ca aceste tranzactii au fost facute in beneficiul Ucrainei, care la randul ei – sustine Kremlinul – deruleaza operatiuni teroriste pe teritoriul Rusiei. Este mentionata si Burisma, compania ucraineana la care a lucrat, pe milioane de dolari, Hunter Biden, fiul presedintelui SUA, Joe Biden. Hunter Biden a fost angajat la Burisma, firma din domeniul petrol si gaze, fara sa aiba vreo pregatire in acest domeniu.

Investigatiile au fost demarate ca urmare a demersurilor facute de deputatii rusi, privind, ceea ce ei au numit finantarea unor activitati teroriste de catre importanti oficiali  din Statele Unite si alte tari NATO. Rusia sustine ca atacul terorist de la  sala de concerte din Moscova Crocus Hall, in care au murit si au fost raniti sute de oameni, a fost organizat  pe filiera ucraineana cu sustinere nemijlocita  din partea  serviciilor  speciale occidentale.

Vezi si:  Premierul Japoniei: Asia ar putea fi Ucraina de mâine

“Comitetul de Investigatii din Rusia a deschis o ancheta penala privind finantarea terorismului. Anterior, s-a ajuns la concluzia ca fondurile primite prin organizatii comerciale, in special prin firma Burisma Holdings, care activeaza in Ucraina, au fost folosite in ultimii ani pentru a finanta acte teroriste pe teritoriul Federatiei Ruse, dar si in strainatate, pentru a elimina personaje politice si publice importante si pentru a cauza pierderi economice” – a declarat purtatorea de cuvant a Parchetului din Moscova, Svetlana Petrenko.

MM

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *