Sahistul Omar Almeida a doborat recordul la meciuri simultane

Marele maestru de sah, cubanezul Omar Almeida, a doborat recordul national: a jucat simultan 32 de partide cronometrate.

Din cele 32 de partide, Almeida a castigat 23, a pierdut 3 si a remizat 6. Nu a fost vorba doar de doborarea unui record, ci si de popularizarea “sportului mintii”.

“Pentru mine, e foarte important, nu doar la nivel personal si sportiv. Am avut si scopul de a populariza sahul, de a inspira tinere talente, astfel incat sa-si urmeze visul si sa incerce sa ajunga mari sahisti. Sunt fericit ca am reusit sa imi aduc contributia. Nu a fost simplu sa joc atatea partide simultan” – a marturisit Omar Almeida.

Marele maestru de sah a jucat impotriva unor sahisti profesionisti, nu amatori, recunoscuti la nivel international, printre ei si tinere talente.

“Pentru mine a fost o re-editare. Mai jucasem impotriva lui Almeida odata si m-am bucurat mult sa joc aceasta partida simultana. M-am pregatit mult pentru aceasta partida, voiam sa fiu bun. Nu aveam intentia de a castiga, ci de a juca bine si demn” – a declarat Cesa Raul Gonzalez, jucator de sah, in varsta de 15 ani.

Vezi si:  Victorie pentru CSM București în Liga Campionilor

Organizat de Federatia Cubaneza de Sah, la acest simultan fara precedent Almeida a avut la dispozitie două ore si jumatate, plus 10 secunde după fiecare joc.

MM

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *