Proprietarii care nu isi ingrijesc fațadele vor plati un impozit de 500 la suta

Este decizia primariei sector 1, care doreste ca semnul ”Atenție, cade tencuiala!” sa ajunga istorie in cel mai bogat sector din Municipiul Bucuresti.

Clotilde Armand, primarul sectorului 1, a anuntat ca toti cei care nu-si ingrijesc fațadele vor fi supraimpozitati. Este vorba despre un supraimpozit de 500 la suta. Imobilele vizate sunt situate pe Str. Biserica Amzei, Bd. Dacia, Str. Berzei, Str. G-ral H. Berthelot, Str. Panait Istrati, Str. Popa Tatu și Str. Băneasa.  „Cele mai multe dintre aceste cladiri urâțesc infatisarea Sectorului si sunt un adevărat pericol pentru trecatori, mai ales cand bate vantul sau cand ploua. Supraimpozitam proprietarii de imobile care nu isi ingrijesc fațadele. ”Semnul Atenție, cade tencuiala!” trebuie sa ajunga istorie in Sectorul 1”– afirma Clotilde Armand.

La propunerea ei, Consiliul Local  Sector 1 a aprobat supraimpozitarea a aproximativ 20 de proprietari care nu si-au ingrijit cladirile pe care le detin. Astfel, acestia vor plati, in anul 2024, un impozit majorat cu valori intre 100 la suta si 500 la suta, in functie de starea imobilului.

Vezi si:  Romania devine hub regional pentru instruirea pilotilor ucraineni pe avioane F-16

”Avem in evidență mai multe zeci de imobile care au fațadele degradate. Polițiștii locali din cadrul Biroului Disciplina in Construcțiisși Afișaj Stradal au emis în acest an sute de somații proprietarilor pentru a-și remedia/restaura imobilul. Mă bucur să văd că mulți dintre proprietari au raspuns somațiilor și și-au reparat fațadele caselor. Semnul “Atenție, cade tencuiala!” trebuie să ajungă istorie. Pentru sesizari, nu ezitați sa sunați la Telefonul Cetățeanului 021.9540, disponibil 24/7”, a declarat primarul Clotilde Armand.

MB

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *