Torino: participare record la Flash Mob-ul dedicat Zilei României, organizat de Grupul Vatra

Peste 2.000 de români au participat la Flash Mob-ul organizat de Școala „Grupul Vatra” din Torino, aflat la cea de-a V-a editie.

A devenit deja tradiție ca Ziua Națională a României, 1 decembrie, să fie sărbătorită în centrul orașului Torino, in Piazza Castello, iar ediția din acest an, cea de-a V-a a  strans peste 2.000 de romani din Torino dar mai ales din împrejurimi, pentru a omagia aceasta zi cu profunda insemnatate istorica pentru Romania.

Centrul orasului a vibrat românește sub flamura roș-galben-albastră pe care nu doar dansatorii-elevi ai Școlii Grupul Vatra au adus-o în sufletul orașului Torino, ci mai ales, spectatorii români care-au venit sa admire dansul tradițional propus de elevii coregrafului Iurie Răileanu, director al Scolii Grupul Vatra.

Evenimentul a fost organizat de Scoala „Grupul Vatra” din cadrul Scolii de Dans și Artă „Primo Passo”,cu patronajul Consulatului General al României la Torino, al Departamentului Românilor de Pretutindeni si al Primăriei din Torino.

Cei peste 200 de elevi-dansatori ai școlii Grupul Vatra,pregătiți de coregrafii Iurie  Răileanu și Carmen Rotariu au umplut piazza Castello de ritm, voie bună  și  bucuria  regăsirii  în cea mai mare Hora a Unirii din Diaspora românească.

Vezi si:  Primaria deschide un centru de colectare a deseurilor voluminoase

Alaturi de dansul popular tradițional românesc, in piazza Castello, a triumfat  si  camasa traditionala româneasca, prin elevele „Atelierului de cusut cămăși tradiționale”, din cadrul Școlii Grupul Vatra, care au etalat culorile și măiestria artizanală românească,in cămășile- ii realizate în cadrul Școlii, sub îndrumarea Narcisei Razma Apostol. Fiecare camasa poartă în altita sa povestile, istoria și tradițiile poporului nostru.

Evenimentul a fost moderat magistral de jurnalista Luiza Diculescu, PR al  Școlii  Grupul Vatra, director editorial al Revistei IR si vocea Matinalului de la Radio Torino International.

MB

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *