Ora mesei poate influenta riscul de a dezvolta boli cardiovasculare

Un studiu interesant la care au participat 100.000 de voluntari dezvaluie legaturi surprinzatoare intre orele de masa si sanatatea inimii. Aceste descoperiri ar putea redefini obiceiurile noastre alimentare zilnice.

Impactul obiceiurilor noastre alimentare asupra sanatatii este un subiect de cercetare intensa. Este recunoscut pe scara larga faptul ca gradul de calitate a ceea ce mancam ne influenteaza sanatatea, in special in ceea ce priveste bolile cardiovasculare. Cu toate acestea, o dimensiune mai putin explorata, dar la fel de importanta, se refera la orele de masa. Un studiu recent, publicat in revista Nature, sugereaza ca momentul in care luam masa ar putea juca un rol semnificativ in prevenirea bolilor cardiovasculare, punand sub semnul intrebarii rutina noastra alimentara obisnuita.

Un studiu aprofundat privind orele de masa si sanatatea cardiovasculara

O echipa de cercetatori a studiat influenta orelor de masa asupra riscului de a dezvolta boli cardiovasculare. Studiul, care s-a intins pe mai multi ani, a urmarit 100.000 de voluntari, analizandu-le meticulos obiceiurile alimentare si stilul de viata, inclusiv consumul de alcool si tutun. Scopul a fost de a determina daca momentul meselor are un impact asupra sanatatii inimii.

Vezi si:  Politia si Airbnb avertizeaza: feriti-va de escroci !

Rezultatele studiului sunt revelatoare: daca mancam tarziu prima masa a zilei exista un risc crescut de boli cardiovasculare. In plus, o cina tarzie in noapte este asociata cu un risc crescut de tulburari cerebrale si vasculare, cum ar fi accidentul vascular cerebral – AVC. Aceste rezultate confirma ideea ca a manca mai devreme si a prelungi perioada de post nocturn poate avea beneficii pentru sanătate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *