Cele mai frumoase idei de amenajare a băilor în 2024

newsring

Tendințele în design interior au evoluat semnificativ în ultimul deceniu, iar anul 2024 vine cu noi inovații in materie de amenajarea locuințelor. Baia este considerată a fi o oază de relaxare, ceea ce înseamnă că va trebui să creezi un ambient de poveste și să acorzi atenție pieselor de mobilier pe care le alegi pentru acest tip de spațiu. Descoperă inovațiile din domeniul home-deco și transformă-ți baia într-una de vis!

Minimalismul funcțional, un concept de care să ții cont

Ceea ce este bine de știut este faptul că minimalismul rămâne în trending și în perioada ce urmează, însă de data aceasta, designerii vin cu o nouă abordare a acestui stil ambiental. De o mare apreciere se bucură mobilierul de baie și accesoriile cu un design simplu, care să fie totodată și funcționale. Dacă îți dorești să ai parte de o baie cât mai organizată, unde să te simți confortabil și să ai parte de clipe de răsfăț în fiecare zi, recomandarea specialiștilor este să îți îndrepți atenția către obiecte sanitare suspendate și rafturi înglobate în perete, deoarece toate aceste detalii oferă un plus de luminozitate și te ajută totodată să eficientizezi spațiul de care dispui, care nu este foarte generos de obicei.

Vezi si:  A fost descoperita o opera majora a lui Isaac Newton

Verdele, culoarea anului 2024

A venit momentul să afli care este nuanța anului 2024! Ei bine, se pare că tonurile de verde vor face senzație în lunile ce urmează. Dacă încă nu te-ai decis asupra paletei cromatice pe care îți dorești să o utilizezi în amenajarea băii tale, ai putea să ai în vedere această variantă. Verdele refined este considerat a fi o nuanță sofisticată, ce va oferi prospețime și eleganță băii tale. Fie că integrezi verdele la nivelul gresiei și faianței sau optezi pentru textile în această nuanță liniștitoare, vei aduce natura mai aproape de  tine și te vei simti confortabil ori de câte ori vei intra în baie.

Combinația de texturi, o inovație în materie de design interior

Mix&match-ul este mereu o idee excelentă atunci când urmează să îți amenajezi baia într-o manieră de excepție. Combină diverse materiale și texturi, atât pentru a adăuga complexitate, cât și pentru a crea un punct de interes din punct de vedere vizual! Această variantă are la bază juxtapunerea elementelor cu caracteristici diferite, în vederea obținerii unui spațiu modern. Spre exemplu, poți să creezi mozaicuri în zona cabinei de duș sau a chiuvetei, reușind astfel să obții un design dinamic ce nu va trece neobservat. De asemenea, adaugă piese de mobilier din lemn (rafturi, lavoare), deoarece aceste elemente oferă o senzație de căldură și de armonie în orice încăpere.

Vezi si:  Cum sa pacalim timpul – trucuri pentru mentinerea tineretii

Mobilierul de baie, un aspect esențial în crearea unui ambient armonios

Indiferent de tendințe, un singur lucru este cert. Mobilierul pe care urmează să îl amplasezi în baie este deosebit de important atât din punct de vedere estetic, cât și funcțional. Pune preț pe calitate și alege piese proiectate să reziste o perioada îndelungată de timp, cum ar fi bazele cu lavoar din gama Drimus. Fie că optezi pentru un model clasic, prevazut cu lavoar din ceramică rezistentă sau îți îndrepți atenția către o bază care să includă sertare în care să îți depozitezi toate produsele cosmetice, vei vedea că fiecare piesa de mobilier prezintă numeroase beneficii de care te vei putea bucura cât mai mult timp.

De asemenea, ideal ar fi să optezi și pentru un dulap suspendat pentru baia ta, deoarece vei reuși să economisești spațiu și să fii mult mai bine organizat. Uită de zecile de minute în care îți cauți șamponul preferat sau crema de față, deoarece le vei gasi frumos aranjate pe rafturile încăpătoare ale dulapurilor suspendate. Nimic nu este mai reconfortant decât să ai totul la îndemână, mai ales în diminețile în care ești mereu în întârziere, nu-i așa?

Vezi si:  Amendă de 100 de lire pentru un ou aruncat spre regele Charles

Toate acestea fiind spuse, poți observa faptul că anul 2024 aduce cu sine noi tendințe în materie de design interior. Nuanțele și texturile inedite, spațiile de stocare ascunse, dar și dulapurile suspendate, toate aceste elemente transformă baia într-un loc de-a dreptul încântător. Ține cont de aceste idei și pune accent pe estetica modernă, pentru a te bucura de un ambient unic!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *