Ecologistii perturba campionatul mondial de snooker

Unul dintre cele mai mari evenimente din acest an a fost intrerupt din cauza unor activisti de la Just Stop Oil, organizatie care doreste interzicerea petrolului.

Campionatul mondial de snooker a fost intrerupt dupa ce un protestatar de la Just Stop Oil s-a urcat pe o masa de joc si a desertat un sac de praf portocaliu pe panza verde a mesei. De asemenea, o activista ecologista a incercat sa se lipeasca de o alta masa cu super glue. Cei doi activisti ecologisti au tasnit din public si s-au repezit asupra meselor. Evenimentul are loc la Sheffield’s Crucible Theatre, la Sheffield, Anglia. Arbitrul Olivier Marteel a fost nevoit sa intervina, iar ecologistii agitati au fost scosi cu forta din sala. Organizatia Just Stop Oil s-a laudat apoi pe retelele de socializare cu fotografii si filmulete si incearca sa-i prezinte drept eroi pe cei doi activisti care au stricat mesele de snooker si au perturbat un eveniment sportiv de maxima importanta. A dat si numele celor doi activisti. Este vorba despre un student de 25 de ani si de o fosta muzeografa, in varsta de 52 de ani.

Vezi si:  Sahistul Omar Almeida a doborat recordul la meciuri simultane

Meciul dintre Robert Milkens si Joe Perry, ambii englezi, a fost suspendat. La fel meciul dintre Mark Allen, Irlanda de Nord, si Fan Zhengy, China. Au fost adusi de urgenta specialisti pentru a inlocui panza de pe mesele de snooker, compromisa de ecologisti. Unul dintre sponsorii campionatului este un dealer auto. Acesta e motivul pentru care ecologistii au decis sa distruga mesele de snooker.

Organizatia Just Stop Oil este renumita pentru actiunile excesive prin care, chipurile, incearca sa atraga atentia asupra poluarii si schimbarilor climatice.  Activistii sai au aruncat un bol cu supa pe pictura „Floarea Soarelui” capodopera lui Van Gogh.

MB

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *