NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

WikiLeaks: Fostul ambasador american Gitenstein remarca o fraudă nesemnificativă la referendumul pentru demiterea lui Băsescu

Fostul ambasador al Statelor Unite în România, Mark Henry Gitenstein, considera că, la referendumul pentru demiterea președintelui Băsescu, s-a produs o “fraudă nesemnificativă”, menționează un articol postat pe site-ul stiripesurse.ro, care citează dezvăluri de pe WikiLeaks.

Astfel, la data de 30 iulie 2012, Gitenstein îl informa pe John Podesta, în prezent șeful campaniei electorale a candidatului democrat la președinția SUA Hillary Clinton, pe atunci președintele unui think-tank progresist extrem de influent la Washington și care îl susținea pe Victor Ponta, despre cele mai recente rezultate ale referendumului de demitere a președintelui Traian Băsescu, desfășurat cu o zi înainte.

În mesajul trimis de pe adresa de e-mail GitensteinMH@state.gov către adresele john.podesta@gmail.com și jpodesta@americanprogress.org, se arată că, la acel moment, rezultatele referendumului nu erau încă definitive, dar că fuseseră deja numărate oficial voturile din 97% din secții, ceea ce însemna că, cel mai probabil, nu mai putea surveni o răsturnare a deznodământului scrutinului.

“Asta înseamnă, totodată, că frauda nu e semnificativă. Voi susține o declarație după ce Curtea Constituțională certifică rezultatul”, îi scria Mark Gitenstein lui John Podesta, potrivit WikiLeaks. Referendumul a avut loc pe 29 iulie 2012.

RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response