NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Vreme frumoasă de toamnă în weekend. Află prognoza meteo pentru vineri, sâmbătă şi duminică

Vremea revine la normalul perioadei. Temperaturile vor avea în general valori apropiate de cele climatologic specifice acestei perioade, exceptând jumătatea nordică a Moldovei, unde vremea se va menţine rece, informează Administraţia Naţională de Meteorologie.

VINERI ÎN ŢARĂ

Cerul va avea innorări şi pe parcursul zilei doar pe arii restrânse va ploua slab în special în regiunile extracarpatice şi la munte, iar seara şi noaptea, ploile se vor semnala îndeosebi in jumătatea de vest a teritoriului. Pe crestele montane inalte, precipitatiile pot fi si sub formă de lapovită. Cantitătile de apă vor depăsi local 10…15 l/mp si cu totul izolat 20 l/mp, indeosebi in nord-vest, dar si in zona Carpatilor Occidentali si in masivele din vestul Carpatilor Meridionali. Vantul va sufla moderat, cu intensificări locale mai ales in Banat si la munte. Temperaturile maxime se vor incadra intre 8 si 17 grade, iar cele minime intre 4 si 12 grade.

VINERI ÎN BUCUREŞTI

Vremea va fi in general inchisă, insă valorile de temperatură se vor situa in jurul celor climatologic specifice acestei date din an. Cerul va fi noros si vor fi conditii de ploaie slabă. Vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maximă se va situa in jurul a 13 grade, iar cea minimă va fi de 8…9 grade.

VINERI LA MUNTE

Cerul va avea înnorări şi va ploua în special seara şi noaptea, mai ales în masivele din vestul ţării. Pe crestele înalte, precipitaţiile pot fi şi sub formă de lapoviţă. Cantităţile de apă vor depăşi local 10…15 l/mp şi cu totul izolat 20 l/mp în zona Carpaţilor Occidentali şi în masivele din vestul Carpaţilor Meridionali. Vântul va sufla moderat, cu intensificări locale. Temperatura aerului va avea valori în general apropiate de cele normale pentru această dată.

SÂMBĂTĂ ÎN ŢARĂ

Vremea va fi in general inchisă, insă valorile termice ce urmează a se inregistra se vor situa in general in jurul mediilor climatologic specifice acestei date din an. Cerul va fi mai mult noros si, mai ales pe parcursul zilei, va ploua in regiunile vestice, nordice si centrale si pe arii restranse in rest. Pe crestele montane cele mai inalte, trecător, precipitatiile pot fi si sub formă de lapovită. Cantitătile de apă vor depăsi local 10…15 l/mp si izolat, in special in zona montană, 20…25 l/mp. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificări in prima parte a intervalului indeosebi la munte. Temperaturile maxime se vor incadra intre 9 si 18 grade, iar cele minime intre 3 si 12 grade, cele mai ridicate valori urmand a se inregistra in zona litoralului.

SÂMBĂTĂ LA MUNTE

Vremea va fi în general închisă. Cerul va fi mai mult noros şi, mai ales pe parcursul zilei, va ploua, iar pe crestele cele mai înalte, trecător, precipitaţiile pot fi şi sub formă de lapoviţă. Cantităţile de apă vor depăşi local 10…15 l/mp şi izolat, 20…25 l/mp. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în prima parte a intervalului. Variaţiile termice vor fi nesemnificative.

DUMINICĂ LA MUNTE

Cerul va avea înnorări îndeosebi ziua în Carpaţii Meridionali şi Orientali, unde pe arii restrânse va ploua slab. Trecător, pe crestele montane înalte, vor fi precipitaţii mixte. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura aerului va avea valori comparabile cu cele din intervalul anterior, în general apropiate de cele normale ale perioadei.

RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response