NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

VIDEO. Două cutremure de 6,1 și 5,5 grade, în Italia, la interval de două ore. Ussita, distrusă aproape în întregime. Sunt cel puţin nouă răniţi

UPDATE 1.10 Ultima replică mai puternică a avut magnitudinea 4,6 grade. Cea mai afectată regiune este Marche. Afectată este și Umbria. Oamenii sunt speriați. Protecția Civilă le spune să stea afară, în mașini. Cutremurele s-au simțit și la Roma

UPDATE 0.55  Încă o replică a cutremurului în Italia, în regiunile Marche și Umbria. Magnitudinea, încă neanunțată, a fost mai mică. În cele două regiuni, afectate de cutremurele din această seară și noapte, s-a anunțat că toate școlile vor fi închise. Protecția Civilă le spune oamenilor să stea afară, în mașini. Nu au fost anunțați morți, ci doar răniți.

UPDATE 0. 45 Viceprimarul din Acquasanta a lansat pe postul TV  RAI NEWS 24 apelul “Veniți să ne ajutați! Muntele este în mișcare (alunecare de teren). Se prăbușesc bolovani peste noi” . Localitatea este în întuneric, însă oamenii și-au făcut provizii de lanterne. Plouă, oamenii stau afară. Protecția civilă a ajuns acolo imediat după primul cutremur. 

——-

UPDATE ora 23.55  Epicentrul primului cutremur de 5,4 grade  a fost în Castelsantangelo. Epicentrul celui de-al doilea cutremur, de 6,1 grade  a fost în Ussita. Cutremurele au fost la suprafață, la circa 9 km adâncime, și au fost simțite puternic. Au fost afectate regiunile Marche ( cea mai afectată) și Umbria. Au căzut clădiri în localitățile Visso, Ussita, Preci, Camerino, Norcia. Ussita este aproape distrusă. În Ussita a căzut și un zid antic ce înconjura localitatea. Casele vechi, afectate la cutremurul anterior, s-au făcut praf.

Au căzut clădiri și în localitățile  Camerino si Norcia. În Camerino (oraș universitar) au căzut multe clădiri. A căzut și turla unei biserici. Localnicii sunt speriați. Norocul a fost că oamenii au ieșit din case după primul cutremur, iar cel de-al doilea cutremur, mai puternic, în urma căruia s-au prăbușit casele, oamenii erau deja  afară, în piețe. Cei care locuiesc în case vechi și-au instalat adăposturi afară, chiar dacă plouă.  Au apărut și falii în mijlocului unor șosele, unele localități fiind izolate. 

Informațiile ne-au fost furnizate de români care locuiesc în localitățile afectate. Ne-au transmis că nu sunt victime printre conaționalii noștri.

Un nou cutremur, cu magnitudinea 6,1, a lovit centrul Italiei la ora locală 21.18 (19.18 GMT) și a fost resimțit din nou până la Roma, a anunțat Institutul geologic american (USGS), citat de AFP, informează Agerpres.

Acest seism a fost mai puternic decât cel cu magnitudinea 5,5 care s-a produs cu două ore înainte în aceeași regiune și s-a soldat cu doi răniți, potrivit unui prim bilanț.

Primul cutremur, cu magnitudinea de 5,5, fusese înregistrat la o adâncime de 9 kilometri în zona Macerata, în Marche și Umbria.

RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response