NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Turcia va renunța la o lege controversată ce grația bărbații care au abuzat sexual minore

Premierul Turciei, Binali Yildirim, a anunţat marţi dimineaţă că parlamentarii AKP vor retrage un proiect legislativ controversat, care permitea achitarea bărbaţilor inculpaţi pentru abuzarea sexuală a unor minore, dacă aceştia acceptau să se căsătorească cu victimele lor, transmite Hurriyet Daily News citat de News.ro.

Mii de persoane au protestat în weekend în marile oraşe turce faţă de propunerea legislativă, care ar legitima, în opinia acestora, violul.

Potrivit proiectului legislativ, pentru orice abuz sexual comis înainte de data de 16 noiembrie, inculpatul va fi achitat dacă s-a căsătorit deja cu victima lui. Proiectul legislativ a trecut săptămâna trecută cu uşurinţă de prima lectură în parlament, iar votul final urma să aibă loc marţi.

Anterior, Executivul a încercat să se apere şi a susţinut că vor scăpa nepedepsiţi numai bărbaţii care au întreţinut relaţii sexuale cu minore fără a folosi “forţa sau ameninţările”.

Numărul cazurilor de violenţă împotriva femeilor a crescut în ultimul deceniu. 40 la sută dintre femei au raportat la poliţie abuzuri sexuale sau fizice. De asemenea, statisticile arată că rata crimelor vizând femei a crescut cu 1400 % în perioada 2003-2010.

RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response