NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Trupele americane au ajuns la Chişinău, pentru un exerciţiu cu militarii Republicii Moldova. O serie de formaţiuni pro-ruse anunţă manifestaţii de protest

Presa de la Chişinău relatează despre venirea trupelor americane în Republica Moldova, pentru un amplu exerciţiu care se defăşura în zilele ce urmează, alături de armata ţării-gazdă.

Aşa cum anunţă portalul deschide.md, un al doilea grup de genişti americani a sosit azi pe aeroportul de la Chişinău. Un alt grup de militari americani a sosit ieri, pe acelaşi aeroport. Unii cetăţeni au şi pozat avioanele americane care au aterizat pe aeroport. Militarii americani fac parte din Regimentul 2 Cavalerie al SUA. Ei vor participa la exerciţiul Dragon Pioneer 2016. Presa locală mai arată că pe teritoriul Republicii Moldova vor sosi în total 200 de militari americani. Totodată, pe teritoriul acestei ţări vor veni, de la Iaşi, 24 de blindate americane. Ele se vor deplasa în marş spre Batalionul de Geniu de la Negreşti, apoi vor ajunge la Brigada I de Infanterie Motorizată de la Bălţi. Tehnica militară va fi expusă la Chişinău, în Piaţa Marii Adunări Naţionale, pe 9 mai.

Pe de altă parte, presa locală relatează şi despre reacţiile unor lideri pro-ruşi din Republica Moldova, care cataloghează venirea militarilor ca un affront adus ţării lor şi anunţă ample manifestaţii de protest.

RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response