NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Tragedia aviatică din Columbia a ucis miracolul din fotbalul brazilian. Fox Sport Latin America a anunțat că au fost uciși si 20 de jurnalisti

Mai mulți fotbaliști ai echipei de fotbal Chapecoense au murit, marți, în accidentul aviatic care a avut loc în Columbia. Printre victimele tragediei sunt 20 de ziariști sportivi din Brazilia, care urmau să acopere finala Cupei Sudamericana, unde echipa ajunsese pentru prima dată în istoria clubului, informează AFP.

Înainte de accidentul aviatic, echipa de fotbal braziliană Chapecoense era puțin cunoscută în afara țării.

Ea a ajuns în centrul atenției ca urmare a accidentului aviatic. Clubul Associação Chapecoense de Futebol a fost fondat în 1973. Din 1979 și până în 2014, echipa nu a avut o performanță remarcabilă, însă în urmă cu doi ani a reușit performanța de a ajung în Grupa A, ceea ce a reprezentat o realizare semnificativă pentru un club sportiv mic. Potrivit The Telegraph, pentru moment nu se cunoaște numărul exact al fotbaliștilor care se aveau în avion, însă presa locală precizează că trei jucători,  Marcos Danilo, Alan Ruschel și Jackson Follmann, ar putea fi încă în viață.

Echipa urma să joace cel mai important meci din istoria clubului, în finala Cupei Libertadores ( n.r. – echivalentul Ligii Campionilor). Fanii au primit cu tristețe vestea. Astfel, mii de oameni au ieşit pe străzile din Brazilia pentru a aduce un omagiu celor care și-au pierdut viața. Ei s-au adunat și pe stadionul Chapecoense, scandând numele fotbaliştilor. 

20 jurnaliști sportivi se aflau în avion

Canalul Fox Sport Latin America, deținătorul drepturilor exclusive pentru partidele din Copa Sudamericana, a confirmat că șase dintre angajații săi au pierit in accidentul soldat cu 71 de morți. Unul dintre jurnaliști, Mario Sergio, erau un celebru comentator de radio și fost internațional brazilian.

Patru dintre ziariștii decedați făceau parte din grupul audiovizual brazilian Globo, iar alți patru lucrau pentru postul RBS TV, filială a grupului Globo. Și-au găsit, totodată, moartea șase reporteri care lucrau pentru stații radio locale situate în Chapenco, fief-ul echipei Chapecoense, în statul Santa Caterina (sudul Braziliei), precum Radio Chapeco, Radio Oeste Capital sau Radio Vang FM.

Printre cei șase supraviețuitori ai zborului companiei boliviene Lamia figurează și un ziarist, Rafael Henzel Valmorbida, comentator de fotbal pentru Radio Oeste Capital. Un alt ziarist, care se afla pe lista pasagerilor, Ivan Carlos Agnoletto, de la Radio Super Conda, a ratat avionul și a scăpat astfel cu viață.

Modesta echipă din Chapeco, care a promovat în prima ligă braziliană în 2014, a reușit o performanță excepțională, calificarea în finala Cupei Sudamericana, echivalentul competiției Europa League, și urma să înfrunte miercuri seara la Medellin, în prima manșă, formația columbiană Atletico Nacional.

Într-un comunicat dat publicității marți, conducerea clubului Atletico Nacional a cerut ca trofeul să fie atribuit formației Chapecoense, „cu titlu onorific, în semn de omagiu față de victime”.

RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response