NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Topul în care românii sunt fruntaşi. Cum apare România în traducerea chinezilor

Publicat la: 16.11.2013 21:40 Ultima actualizare: 16.11.2013 21:44

În ciuda neîncrederii în propriul potenţial, există şi topuri în care românii stau foarte bine. Statisticile arată că românii sunt la acelaşi nivel cu ţările europene în privinţa consumului de alcool pe cap de locuitori, însă păstrează un loc onorabil şi în privinţa numărului de kilometri acoperiţi de cale ferată, de exemplu.

O serie de hărţi publicate de Daily Mail arată ce spun despre fiecare naţiune consumul de cafea, de alcool sau numele proprii cele mai frecvente.

Harta consumului de alcool în litri pe cap de loicuitor: Sursa: Daily Mail

Poate surprinzător, cafeaua este băută în România cu moderaţie, consumul limitându-se la 300 de grame-1 kilogram anual pe cap de locuitor. Mult mai bine stau ţările nordice, italienii şi, desigur, sud-aamerciicanii.

Harta consumului de cafea în kilograme pe persoana. Sursa: Daily Mail

Cei mai mulţi români răspund la numele de Popescu. Un fel de Smith al britanicilor, Muller al germanilor, Garcia al spaniolilor. Dacă încercaţi să strigaţi Smirnov într-o piaţă publică din Rusia, să nu vă miraţi dacă foarte multe persoane vor întoarce capul.

Harta numelor de familie. Sursa: Daily Mail

Pe o poziţie onorabilă, în media europeană, se află România în ceea ce priveşte distribuţia reţelei de căi ferate. Graficele EUROSTAT nu oferă însă informaţii despre numărul de trenuri sau de călători care le folosesc.

În privinţa debutului vieţii sexuale, statisticile plasează românii mai degrabă alături de ţările estice şi sudice decât de cele occidentale. Tinerii din România au primele experienţe de acest fel, în medie, după 18 ani, în timp ce nordicii le au la 15.

Harta reţelelor de căi ferate. Sursa: Daily Mail

Harta debutului vieţii sexuale. Sursa: Daily Mail

Jurnaliştii englezi au cartografiat şi denumirile pe care chinezii le-au dat ţărilor europene. În traducere din chineză în engleză, România primeşte un nume mai degrabă neinteligibil: Luo Horse Nun Ya. Germania are însă un supranume de invidiat – Ţara Moralităţii, în timp ce Franţa apare ca fiind Ţara Legii, iar Marea Britanie ca Tărâmul celor Curajoşi.

Traducerea în chineză a ţărilor. Sursa: Daily Mail

 
Ziarul Gandul

Articole asemanatoare

Leave a Response