NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

STUDIU. Popcornul conţine de cinci ori mai mulţi antioxidanţi decât fructele şi legumele

FOTO: Publimedia// Shutterstock

Popcornul ar trebui inclus în dieta zilnică, deoarece oferă rapid senzaţia de saţietate şi are un conţinut scăzut de kilocalorii. Aceasta este recomandarea unui grup de oameni de ştiinţă, care au constatat că floricelele de porumb au un conţinut ridicat de antioxidanţi.

Pe parcursul cercetării, realizată de savanţii de la Universitatea din Scranton, Pennsylvania, s-a observat că acest aliment conţine de cinci ori mai mulţi antioxidanţi decât fructele şi legumele, informează Daily Mail.

Rezultatele obţinute în laborator au arătat că o porţie de floricele de porumb conţine în jur de 300 de miligrame de antioxidanţi, substanţe necesare organismului de a lupta împotriva radicalilor liberi şi care oferă organismului numeroase beneficii şi protejează deteriorarea celulelor din organism.

Pe lângă antioxidanţi, popcornul mai reprezintă şi o sursă importantă de fibre.

Cu toate acestea, nutriţioniştii, citaţi de cotidianul britanic, spun că din dieta zilnică nu ar trebui ca cele cinci porţii de fructe şi legume, recomandate zilnic, să fie înlocuite cu floricele de porumb. Medicii spun că popcornul este bogat în antioxidanţi, dar sărac în vitamine şi minerale, substanţe nutritive care se găsesc în fructe şi legume.

Nutriţioniştii precizează că floricele pot reprezenta o gustare ideală, ţinând cont de faptul că au un conţinut scăzut de kilocalorii. Aceştia spun că alimentul îşi păstrează calităţile atât timp cât sunt preparate fără sare şi grăsime. Specialiştii avertizează că prin prăjirea în ulei, floricelele îşi dublează valoarea calorică, transformându-le într-un duşman al siluetei.    

Intră în comunitatea Facebook Gândul, locul unde ziarul vorbeşte cu tine

 

Pagina 1 din 1

Ziarul Gandul

Articole asemanatoare

Leave a Response