Platforma Shein va avea mai multe obligatii

Comisia Europeana a desemnat in mod oficial firma Shein drept platforma online foarte mare. Acest lucru inseamna ca Shein va trebui sa respecte cele mai stricte norme prevăzute in Regulamentul privind serviciile digitale. Printre acestea se numară obligația de a adopta masuri specifice menite sa responsabilizeze și sa protejeze utilizatorii online, inclusiv minorii, precum și obligația de a evalua si a atenua, in mod corespunzător, orice riscuri sistemice care decurg din serviciile sale.

Shein este un magazin de moda online care are, în medie, peste 45 de milioane de utilizatori lunari în Uniunea Europeană. Acest număr de utilizatori, pe care Shein i-a comunicat Comisiei, depășește pragul prevăzut în DSA pentru desemnarea unei platforme online foarte mari.

Comisia va avea competența de a supraveghea respectarea de către Shein a Regulamentului privind serviciile digitale, în cooperare cu coordonatorul irlandez al serviciilor digitale.

Amintim ca Shein, alaturi de platforma Temu, este verificata de Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului – Romania. Sunt evaluate eventuale practici comerciale incorecte ale comerciantilor, in relatia cu consumatorii, susceptibile sa deformeze, in mod esential, comportamentul economic al acestora, respectiv potentiale incalcari ale legislatiei privind siguranta produselor si protectia consumatorilor (reduceri neautentice) si practici agresive – interfete manipulatoare (dark patterns), vanzare sub presiune (pressure – selling), recompensarea implicarii unei persoane cu un produs sau serviciu cu un premiu (gamification), dar si alte aspecte (de exemplu, legate de siguranta produselor).

Vezi si:  Pretul la cacao a explodat: a depasit 10.000 de dolari tona

MB

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *