NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Studenta musulmană care a reclamat un atac produs de doi agresori inspirați de Trump recunoaște că a inventat povestea. Frica persistă: musulmanii americani sunt atenţionaţi să fie vigilenţi

O femeie musulmană din Louisiana a recunocut că a inventat povestea pe care le-a spus-o poliţiştilor imediat după alegerea lui Donald Trump ca preşedinte. Ea a reclamat atunci că a fost atacată de doi bărbaţi purtând haine cu emblema lui Donald Trump, care au lovit-o cu un obiect din din metal şi i-au smuls eşarfa hijab şi portofelul, a precizat pentru ABC News, şeful poliţiei din Lafayette.

Tânăra de 18 ani este studentă la Universitatea din Louisiana, povestise poliţiei imediat după alegerile prezidenţiale, că doi bărbaţi au sărit dintr-o dubiță gri şi au acostat-o în timp ce se îndrepta spre campus. Cei doi ar fi lovit-o de mai multe ori cu un obiect din metal şi au doborât-o la pământ. Ea a mai spus poliţiei că cei doi au strigat la insulte şi obscenităţi rasiale înainte să fugă.

Poliţia a precizat că nu a reuşit să identifice nici un suspect, iar tânăra a refuzat atunci îngrijirile medicale.

Reclamaţia  tinerei musulmane a atras atenţia întregii ţări şi a stârnit furia Uniunii Libertăţilor Civile din Louisiana, care a emis o mustrare aspră a acestui atac, legându-l de retorica anti-musulmană din campania electorală a lui Donald Trump.


În controversatul  „Comunicat al lui Donald Trump pentru împiedicarea imigraţiei musulmane”, erau amintiţi şi musulmanii americani, potrivit miliardarului, ar întreţine ura faţă de americani.

„Va trebui să stabilim de unde vine această ură şi de ce. Până când vom fi capabili să stabilim şi să înţelegem această problemă şi ameninţarea serioasă pe care o reprezintă, ţara noastră nu poate fi victima atacurilor oribile din partea indivizilor care nu cred decât în jihad şi nu au niciun respect pentru viaţa omenească”. Detalii aici.


„Condamnăm acest gen de retorică şi de comportament. Cerem locuitorilor din Louisiana să respingă bigotismul anti-musulman. Musulmanii americani şi rezidenţi au aceleaşi drepturi ca noi: să-şi practice religia liber şi deschis, să trăiască şi să muncească fără teamă, şi să participe în mod egal la viaţa publică.”, se precizează în declaraţia ULC.

Joi după-amiază, însă, studenta şi-a schimbat povestea, fără se explice poliţiei ce motiv a avut ca s-o inventeze. Tânăra va fi acuzată acum de depunere a unei reclamaţii false, dar probabil nu va fi condamnată la închisoare, a spus şeful poliţiei din Lafayette.

Deşi acest caz a fost unul fals, de marţi încoace au fost raportate mai multe atacuri asupra unor musulmani americani. Autorităţile de la Universitatea din San Diego spun că doi suspecţi au atacat o studentă musulmană, miercuri, în campus, din cauza credinţei ei şi au făcut comentarii despre alegerea lui Trump. Poliţia investighează acest incident ca un delict rasial.


În prima zi după ce a fost ales, Trump a renunțat la ideile extremiste privind musulmanii. Discursul susţinut de republicanul Donald Trump anul trecut, pe 7 decembrie, în care declara că vrea să le închidă uşa în nas musulmanilor, a fost scos de pe site-ul noului preşedinte ales al SUA. Detalii aici.


După victoria lui Donald Trump în alegerile prezidenţiale din SUA, activiştii apărători ai drepturilor omului i-au atenţionat pe americanii musulmani să „fie precauţi şi vigilenţi” la tot ce e în jurul lor şi să fie „deosebit de atenţi la securitatea şi siguranţa moscheelor”.

„În perioade criză sau de revoltă, musulmanii americani şi instituţiile lor sunt adesea atacate”, spune Consiliul pentru Relaţiile Americano-Islamice. „Noi nu spunem că se va întâmpla aşa, dar trebuie să fim conştienţi că există acest risc.”

RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response