NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Statele Unite, în alertă. Rețeaua Al-Qaida ar putea comite atentat teroriste, cu ocazia alegerilor prezidențiale

Statele Unite ar putea fi vizate de atentate teroriste, puse la cale de rețeaua teroristă Al-Qaida, în contextul alegerilor prezidențiale și parlamentare. Statele vizate sunt New York, Texas și Virginia, avertizează oficialii din cadrul serviciilor de informații americane, potrivit CBS News, citat de Mediafax.

 

În acest context, autorităţile americane au precizat că iau în serios riscul terorist.

„Autorităţile antiteroriste şi cele pentru siguranţa comunităţilor rămân vigilente şi bine poziţionate pentru contracararea oricărui atac în Statele Unite. FBI, alături de alte autorităţi federale, statale şi locale efectuează zilnic schimburi de informaţii şi colaborează strâns pentru identificarea şi dejucarea oricărui risc la adresa securităţii publice”, a transmis un oficial din cadrul Biroului Federal pentru Investigaţii.

La începutul săptămânii, poliția locală a fost avertizată, printr-o alertă, că secțiile de votare ar putea fi ținte pentru atacuri teroriste din realizate de așa-numiții „lupi singuratici”.

Statele Unite organizează marţi, 8 noiembrie, alegeri pentru desemnarea preşedintelui ţării, a tuturor membrilor Camerei Reprezentanţilor şi a o treime dintre membrii Senatului.

RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response