NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Socialistul Igor Dodon solicită suplimentarea secţiilor de votare, în Rusia, pentru alegerile prezidenţiale din Republica Moldova

Socialistul Igor Dodon şi candidatul favorit în cursa prezidenţială din Republica Moldova a solicitat, miercuri, deschiderea unor secţii de votare suplimentare în Rusia pentru turul doi al alegerilor prezidenţiale. Însă, Comisia Electorală Centrală (CEC) a reacţionat imediat, precizând că nu pot fi deschise secţii de vot suplimentare peste hotare înainte de 13 noiembrie, transmite deschide.md, cpotrivit News.ro.

”Am înregistrat un demers repetat din partea candidatului la alegerile prezidenţiale, domnul Igor Dodon, cu solicitarea de a deschide mai multe secţii de votare peste hotare, în special în Federaţia Rusă. Anume 159 de secţii de vot, reieşind din numărul foarte mare de cetăţeni aflaţi în Federaţia Rusă”, a declarat deputatul socialist Vasile Bolea.

În prezent, sunt instalate doar opt secţii de votare pe teritoriul rusesc, iar în primul tur de scrutin au votat doar 4568 de persoane din 477.000 de moldoveni, câţi se află pe teritoriul Rusiei.

Comisia Electorală Centrală a răspuns că nu pot fi deschise noi secţii de vot peste hotare pentru al doilea tur al alegerilor prezidenţiale.Purtătoarea de cuvânt a CEC, Rodica Sârbu, a declarat că al doilea tur trebuie să fie organizat în aceleaşi condiţii ca şi primul tur al alegerilor. De asemenea, aceasta a atras atenţia că în secţiile de vot peste hotare nu au fost epuizate buletinele de vot trimise pentru primul tur, ceea ce indică că puţini moldoveni au ales să voteze pe teritoriul Federaţiei Ruse, precizează sursa citată.

RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response