NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Sindicaliștii cer demiterea directorului companiei Coresi

Conflictul dintre sindicaliștii și conducerea companiei de stat care administrează cele mai multe tipografii din România s-a reaprins. Uniunea Sindicatelor Tipografilor din România îi solicită ministrului Culturii, Vlad Alexandrescu, demiterea directorului general interimar al Companiei Naționale a Imprimeriilor (CNI) Coresi, Ilie Marius Bogdan.

Acesta a reușit să provoace insolvența CNI Coresi, precum și distrugerea Imprimeriei Oltenia din ­Craiova. De asemenea, Ilie Marius Bogdan este anchetat de procurorii DNA cu privire la modul fraudulos în care a administrat compania de stat, spun reprezentanții sindicaliștilor, citați de ClujToday.ro.

Care sunt motivele nemulțumirilor

”Consider că, în spiritul aplicării și respectării legii, precum și al principiilor bunei guvernări, domnul ministru Vlad Alexandrescu are datoria morală și legală de a lua măsurile necesare pentru salvarea CNI Coresi. Prima dintre aceste măsuri, care ar trebui pusă în practică fără întârziere, ar fi demiterea directorului general interimar, Ilie Marius Bogdan. Doar așa CNI Coresi mai poate fi salvată de faliment. Îi reproșăm ­directorului general interimar nu doar incapacitatea managerială care a dus la intrarea în insolvență a acestei companii, ci și reaua-credință cu care a distrus Imprimeria Oltenia din Craiova și cu care a încercat să distrugă și Imprimeria Ardealul din Cluj. De când a venit la conducerea acestei companii, adică acum mai mult de trei ani și jumătate, directorul Ilie Marius Bogdan a încercat să transforme CNI Coresi într-o agenție imobiliară în interes propriu. Altfel nu ar fi vândut fără licitație sediul Imprimeriei Oltenia, în baza unei evaluări care se referea la garsoniere și apartamente, nicidecum la spații industriale, comerciale sau de birouri. Un indiciu al gravității faptelor penale săvârșite de Ilie Marius Bogdan este acela că intermediarul ­care a cumpărat sediul Imprimeriei s-a revândut, cu un profit fabulos, concernului Kaufland. Există un raport al Corpului de Control al Primului Ministru, care descrie, în peste 80 de pagini, ilegalitățile ­comise. De asemenea, există dosare penale în care Ilie ­Marius ­Bogdan este cercetat de procurorii DNA pentru fapte de corupție. Din aceste motive, considerăm că el nu mai poate fi păstrat în continuare la ­conducerea CNI Coresi”, a declarat președintele Uniunii Sindicatelor Tipografilor din România, Mircia ­Giurgiu.

O solicitare oficială în acest sens a fost deja efectuată către reprezentanții Ministerului Culturii și Patrimoniului ­Cultural, mai afirmă sindicaliștii.  

RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response