NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

SFIDARE. Scut de sutane la IPJ Constanța. Înalt Preasfințitul Teodosie a mers cu un sobor de preoți după el la controlul judiciar, ca să-l protejeze de jurnaliști. Explicație halucinantă: Este un devotament față de ierarhul nostru

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a fost însoțit în această dimineață, la sediul Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța, unde s-a prezentat pentru că este cercetat sub control judiciar, de circa 20 de preoți. Aceștia l-au înconjurat pe arhiepiscop, astfel încât să nu poată fi deranjat de întrebările presei.

Preoții au afirmat că este vorba despre o acțiune spontană. ”Noi am venit să apărăm Biserica Ortodoxă Română”, a precizat unul dintre ei. ”Este un devotament față de ierarhul nostru, pe care îl iubim”, a spus alt preot prezent în fața Poliției.

IPS Teodosie nu a făcut declarații. De fapt, de când a fost pus sub acuzare de către DNA, acesta a comentat o singură dată acuzațiile. „Pe mine personal nu mă afectează că sunt acuzat pe nedrept, dar afectează biserica pentru că reprezint biserica. Probele se vor dovedi că de fapt nu s-au găsit”, a spus Teodosie, pe 24 octombrie.


Citește și: ÎN STIL MAZĂRE. Dumnezeu este un agent electoral eficient în Constanța. Frenezia construirii de biserici, chiar și fără autorizație, este susținută de organizația locală PSD. Influența arhiepiscopului Teodosie e decisivă

PSD Constanța nu a reușit să treacă prin Consiliul Local un proiect prin care un teren de 300 de metri pătrați ar fi trebuit să fie dat în folosință Arhiepiscopiei Tomisului … citește mai departe aici ….


Reamintim că IPS Teodosie a fost pus sub control judiciar din data de 17 octombrie, într-un dosar cu un prejudiciu estimat la peste un milion de lei instrumentat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Una dintre obligațiile sale este să se prezinte săptămânal la sediul IPJ Constanţa. La prima astfel de vizită, a intrat pe ușa destinată angajaților, fără să fie văzut de reprezentanții mass-media. Doi lucrători de poliție sunt cercetați disciplinar în acest caz. Într-o altă săptămână a schimbat ziua și ora programate inițiale, cu aprobarea poliției, din cauza programului încărcat

IPS Teodosie a fost pus sub control judiciar pentru 60 de zile, luni, pentru luare de mită şi folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, pentru obţinerea pe nedrept de fonduri europene.

“În perioada 2010 – 2016, inculpatul Petrescu Teodosie, în calitate de arhiepiscop al Arhiepiscopiei Tomisului împreună cu ceilalţi inculpaţi au folosit şi prezentat declaraţii false în relaţia cu Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (A.P.I.A.) în scopul de a primi fonduri europene. În declaraţiile prezentate la A.P.I.A., inculpaţii au declarat în mod nereal că utilizează anumite suprafeţe agricole având categoriile de folosinţă ‘vii pe rod cu struguri pentru vin/vii pe rod cu struguri nobili pentru vin’, în condiţiile în care, începând cu anul 2010, pe respectivele suprafeţe agricole nu mai existau astfel de culturi.(…) Faptele au avut ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene în cadrul schemelor de plată pe suprafaţă unică (SAPS), totalizând 1.356.973 lei, după cum urmează: în anul 2010 – 142.988,37 lei, în 2011 – 148.610,21 lei, în 2012 – 239.732,26 lei, în 2013 – 262.267,07 lei, în 2014 – 281.733,52 lei, în 2015 – 281.633,28 lei, în anul 2016 plăţile nefiind încă autorizate (această faptă a rămas în faza tentativei)”, se arăta într-un comunicat al DNA.

IPS Teodosie este acuzat, într-un alt dosar, pentu că, în calitate de Arhiepiscop al Tomisului, ar fi primit de la o persoană suma de 500 de euro.

RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response