NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Sfaturile lui Walt Whitman pentru un stil de viata sanatos, publicate online dupa 150 de ani

Seria de editoriale “Manly Health and Training”, formata din 13 parti, care a fost scrisa de Walt Whitman sub pseudonim pentru un ziar din New York, in 1858, si contine numeroase sfaturi despre dieta, sex si igiena, este publicata online pe pagina The Walt Whitman Quarterly Review a site-ului ir.uiowa.edu.

Serialul de 47.000 de cuvinte a fost descoperit, anul trecut, de un student, intr-o baza de date digitalizata a Universitatii Iowa, potrivit News.ro, care citeaza BBC.
In afara sfaturilor privind dieta, Whitman recomanda cititorilor sa poarte pantofi confortabili, dar atragea atentia si asupra muncii de birou distrugatoare. “Pentru tine, functionarule, om al literelor si sedentarule,acelasi sfat. Sus!”, scria Walt Whitman.

Cunoscut ca unui dintre cei mai importanti poeti ai Americii, Walt Whitman a praticat pentru mai multi ani jurnalismul. A inceput sa scrie seria “Manly Health and Training” pentru The Atlas, un ziar mic din New York, dupa esecul cu “Leaves of Grass” – o colectie de scrieri recunoscuta acum drept opera de arta.

Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Stiri mondene, sanatate, diete si intretinere | Life Show | Ziare.com

Articole asemanatoare

Leave a Response