NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Şefi de stat şi de guvern felicită românii de Ziua Naţională. Kerry: Aștept cu nerăbdare un proces electoral liber și corect, pe 11 decembrie

Şefi de stat şi de guvern felicită românii de Ziua Naţională. Secretarul de stat american, John Kerry speră că alegerile din 11 septembrie vor fi libere şi corecte, iar preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti autorităților de la București pentru susținerea  agendei de reforme şi modernizarea instituțiilor publice din Republica Moldova.

Secretarul de Stat al SUA, John Kerry, a felicitat poporul român cu ocazia împlinirii a 98 de ani de a Marea Unire din 1 decembrie, notând că România este un partener strategic al Statelor Unite şi exprimându-şi speranţa că alegerile din 11 decembrie vor fi libere şi corecte. Detalii aici.

„Guvernul meu acordă o mare valoare parteneriatului strategic cu România, un aliat de încredere în NATO și cu o contribuție majoră la pacea internațională, la securitate și statul de drept. Țara dumneavoastră, la fel ca Statele Unite, va organiza alegeri naționale în acest an. Salut angajamentul dumneavoastră în favoarea valorilor democratice și aștept cu nerăbdare un proces electoral liber și corect pe 11 decembrie. Cetățenii din cele două țări au relații de afaceri, în domeniul artelor, sportului și la nivel academic. Privind în perspectivă, sunt încrezător că vom continua să ne extindem prietenia și strânsa colaborare pentru promovarea prosperității reciproce și a unei lumi mai sigure. Cu ocazia acestei zile speciale, vă transmit cele mai bune urări pentru succes, fericire și sănătate în anul care urmează”, spune secretarul de stat american în mesajul său de Ziua Națională a României.

Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofte, susţine în mesajul transmis preşedintelui Klaus Iohannis, că relațiile dintre Republica Moldova și România au cunoscut în ultimii ani o dezvoltare vertiginoasă, avansând pe un făgaș pragmatic, în spiritul parteneriatului privilegiat bine stabilit. Detalii aici.

Citește și: Mesajele politicienilor români cu ocazia Zilei Naţionale. Gabriela Firea: Este o dovadă că dacă, îndrăznim să credem în România, vom reuşi împreună

RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response