NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Se întâmplă în România: 80 de urşi din Fondul Privat de vânătoare “Dunărea 2007” sunt păziţi doar de doi paznici!

Rovana Plumb a afirmat că toate inspectoratele silvice şi de vânătoare se află în control la fondurile de vânătoare din Dâmboviţa pentru a verifica modul în care acestea au aplicat măsurile dispuse pe baza contractelor încheiate cu autoritatea centrală de mediu.

“Din primele informaţii pe care le am eu, «Dunărea 2007», acest fond de vânătoare privat, cuprinde o suprafaţă de aproape 20.000 de hectare şi nu are decât doi paznici. Aceasta este o evaluare de etapă. Corpul de control de la Ministerul Mediului urmează, luni, să finalizeze discuţiile cu acest fond de vânătoare în cadrul controlului dispus în mod particular pe acest fond. Vreau să văd câte controale au fost realizate de către aceste Inspectorate Teritoriale de Regim Silvic şi de Vanătoare, dacă există sau nu există şi modul în care s-au monitorizat aceste fonduri de vânătoare, chiar de către ele însele, conform obligaţiilor pe care le au. Toate inspectoratele silvice şi de vânătoare se află în control la fondurile de vânătoare astfel încât să verificăm modul în care acestea şi-au aplicat măsurile dispuse pe baza contractelor încheiate cu autoritatea centrală de mediu, ceea ce înseamnă verificarea între realizări şi derogări, verificarea centrelor de asigurare a hranei”, a declarat ministrul Rovana Plumb, la Moroieni.

Plumb a precizat, referitor la căutările pe care vânătorii le efectuează în nordul judeţului Dâmboviţa pentru a găsi şi împuşca ursul care a ucis un bărbat de 63 de ani din Moroieni, că ministrul Mediului nu stabileşte dacă animalul trebuie împuşcat sau capturat cu ajutorul tranchilizantelor, iar “expertiza trebuie să aparţină specialiştilor”.

Ministrul Mediului a mai spus că este necesară înăsprirea sancţiunilor privind braconajul, iar săptămâna viitoare va prezenta în şedinţa de Guvern o propunere de act normativ care să reglementeze activitatea unor instituţii din subordinea ministerului. Plumb spune că fondul privat de vânătoare “Dunărea 2007” din Dâmboviţa are doar doi paznici

Adevarul.ro

Articole asemanatoare

Leave a Response