NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Sărbătoarea Unirii a inceput mai devreme la Alba Iulia.

Peste 1.000 de persoane au participat, sâmbătă, la Alba Iulia, la deschiderea manifestărilor organizate cu ocazia Zilei Naţionale, autorităţile locale inaugurând şi latura de vest a Cetăţii Alba Carolina, restaurată printr-un proiect european în valoare de peste 15 milioane de euro, informeaza MEDIAFAX.

Manifestările de la Alba Iulia dedicate Zilei Naţionale au început, sâmbătă, cu un ceremonial solemn în cadrul căruia a fost arborat drapelul naţional pe catargul din faţa Catedralei Reîntregirii din municipiu.

Peste 1.000 de persoane, între care şi fostul premier, Mihai Razvan Ungureanu, dar şi reprezentanţii administraţiilor locale din două oraşe înfrăţite cu Alba Iulia, din Bulgaria şi Croaţia, au participat la deschiderea oficială a manifestărilor.

Ulterior, Primăria Alba Iulia a inaugurat şi a deschis pentru public latura de vest a Cetăţii Alba Carolina, care a fost reconstituită şi restaurată în ultimii ani printr-un proiect european în valoare de peste 15 milioane de euro (68 de milioane de lei).

RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response