NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Rusia si SUA, impreuna impotriva unei amenintari comune

Pe fondul tensiunilor din estul Ucrainei si al conflictului dintre separatistii prorusi si fortele armate ale Kievului, iata ca exista o amenintare comuna care determina Rusia si Statele Unite sa coopereze, in interesul lumii.

Mass-media din Rusia a anuntat ca o cooperare intre Moscova si SUA, in privinta unei posibile amenintari a asteroizilor, exista in acest moment, potrivit Discovery News.

“Schimbul de informatii intre centrele de criza EMERCOM din Rusia si FEMA din Statele Unite cu privire la situatiile de urgenta de pe teritoriile celor doua tari a inceput”, se arata intr-o declaratie a EMERCOM.

In general, acest “schimb de informatii” va acoperi dezastrele naturale pe scara larga si cele provocate de om. “FEMA (Federal Emergency Management Agency) si EMERCOM (Russian Emergency Situations Ministry) au convenit asupra unui acord de cooperare pentru a proteja populatia si infrastructura de pericolele generate de asteroizi si comete”, potrivit RIA Novosti.

Acest acord pare sa extinda intelegerea bilaterala din anul 2012, care se referea la mai multe eforturi de colaborare internationala, inclusiv activitatea in cazul unor dezastre.

Acest acord vine intr-un moment in care Moscova devine tot mai izolata de catre comunitatea internationala.

Totusi, in cazul unei amenintari asupra Pamantului din partea unui asteroid, lumea va conlucra pentru a preveni distrugerea catastrofala a planetei noastre, indiferent de rasa sau de granitele nationale.

Stiri mondene, sanatate, diete si intretinere | Life Show | Ziare.com

Articole asemanatoare

Leave a Response