NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Rusia construieste in fiecare an piste de aterizare din gheata la Polul Nord – afla de ce

O baza ruseasca plutitoare din zona arctica urmeaza sa devina centrul unor activitati de cercetare si turistice in urmatoarea luna, iar gazdele au inceput luni pregatirile pistelor de gheata pentru viitorii musafiri.

Purtatorul de cuvant al fortelor aeriene rusesti, Col. Igor Klimov, a declarat ca un avion militar de transport a parasutat doua buldozere si 5 tone de combustibil pentru acestea, iar oamenii au inceput deja sa pregateasca o pista de gheata pentru avioanele de transport Antonov An-72, anunta Ria Novosti.

Mancare, combustibil, corturi si alte provizii au fost aduse la inceputul lunii martie in statia ruseasca de cercetare Barneo, care este anual pregatita pentru primirea turistilor si cercetatorilor, inca din 2002, pe o bucata de gheata situata la doar 110 km de Polul Nord.

In mod normal, baza isi “deschide portile” la inceputul lui aprilie, timp de o luna, iar musafirii pot ajunge de aici la Polul Nord cu schiurile, saniile trase de caini sau cu elicopterul.

Deoarece tabara de corturi si pista sunt situate pe un sloi de gheata in continua miscare, baza trebuie construita de la zero in fiecare an.

Stiri mondene, sanatate, diete si intretinere | Life Show | Ziare.com

Articole asemanatoare

Leave a Response