NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

România și Germania speră să fie găsite soluții pentru semnarea acordului CETA, dintre UE și Canada

Președintele Klaus Iohannis și ministrul de Finanțe al Germaniei, Wolfgang Schauble, și-au exprimat speranța că vor fi identificate soluții pentru ca Acordul economic și comercial dintre Uniunea Europeană și Canada (CETA) să poată fi semnat și să intre în vigoare cât mai rapid posibil, anunță un comunicat transmis de Administrația Prezidențială.

Ministrul german a fost primit miercuri la Palatul Cotroceni de președintele Iohannis.

“Un alt subiect de discuție a privit problematica europeană actuală, Uniunea Europeană având nevoie de coerență și responsabilitate în planul politicilor economice pentru a genera o creștere economică solidă și de durată. În acest sens, a fost reiterată importanța diminuării decalajelor dintre statele membre ale Uniunii Europene”, se precizează în comunicat.

De asemenea, au fost discutate provocările actuale cu care se confruntă Uniunea Europeană, în principal cele referitoare la criza migrației și Brexit, fiind formulate mesaje de încredere privind capacitatea UE de a găsi cele mai bune soluții și formule pentru consolidarea proiectului european.

În această privință, președintele Iohannis a subliniat necesitatea ca, prin rezultate concrete, să fie recâștigată încrederea cetățenilor UE în viabilitatea proiectului european.

RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response