NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Robert Negoiţă a explicat de ce întârzie procedurile de autorizare a şcolilor din Sectorul 3: ISU Bucureşti nu face faţă la solicitările noastre. Nici Guvernul şi nici Parlamentul nu au autorizaţii de funcţionare de la ISU

Primarul Sectorului 3 al Capitalei, Robert Negoiţă, a declarat, marţi, că sunt mai multe instituţii importante care nu au autorizaţie de funcţionare de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), fiindcă nu îndeplinesc normele obligatorii de securitate în caz de incendiu, scrie Mediafax. Printre instituţiile vizate se numără şi Guvernul şi Parlamentul.

Negoiţă a explicat faptul că procedurile de autorizare a şcolilor sunt demarate, dar este un proces de durată din cauza blocajelor birocratice.

,,Suntem în procedură, dar ISU Bucureşti nu face faţă la solicitările noastre şi la toată documentaţia. E un proces de durată, pe care trebuie să îl parcurgem cât mai repede, dar trebuie şi din partea Guvernului şi din partea normativului să existe disponibilitatea de flexibilitate, pentru că dacă respectăm legea aşa cum e ea acum, atât de restrictivă, nu mai avem unde depune pentru că şi ISU se închide. Ca să nu mai vorbim de Guvern. Dar spitalele sunt autorizate? Parlamentul, Guvernul sunt neautorizate deopotrivă. Oare nu e o problemă şi pe normativ? Haideţi să vedem puţin mai mult realism. Avem situaţii în care şcoli, spitale sunt în clădiri de patrimoniu, unde nu poţi să vii să pui scară de incendiu. Pe de-o parte ISU vine şi spune că fără scară nu te avizez, pe de altă parte comisia de la monumente spune că e imposibil să pun scară şi am intrat într-un blocaj. Deci, trebuie să ne aşezăm realist la masă şi să vedem ce putem să facem, cum putem să facem, astfel încât să diminuăm riscul de accidente, cum a fost cel de la Colectiv”, a declarat Negoiţă.

Potrivit ISU Bucureşti-Ilfov, Parlamentul nu poate obţine aviz pentru că această clădire este neterminată, iar sediul Guvernului nu este supus autorizării Inspectoratul

“Parlamentul nu are autorizaţie ISU deoarece nu s-a făcut recepţia clădirii. Aceasta este neterminată, iar autorizaţia se eliberează în momentul în care se face recepţia clădirii. Deoarece sediul Guvernului e construit anterior de 1992, când a fost emisă Hotărârea 51, primul act normativ ce impune autorizarea pentru prevenirea şi stingerea incendiilor, care acum se numeşte autorizaţie de securitate la incendiu, nu se supune autorizării. Ateneul Român, de exemplu, care e o construcţie din anul 1888, nu este necesar să deţină autorizaţie ISU. În Hotărârea de Guvern 571 din 2016, este reiterat că nu se supun autorizării şi avizării privind securitatea la incendiu lucrările de construcţii de la obiective cu caracter militar şi cele cuprinse în programele de investiţii şi reparaţii ale MApN, MAI, SRI, Ministerul Justiţiei, STS, SPP, indiferent de destinaţie”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Daniel Vasile, purtător de cuvânt ISU Bucureşti-Ilfov.

RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response