NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Procurorii fac percheziţii la sediul Radio România Actualităţi. Sunt vizaţi membri ai Consiliului de Administraţie. 11 persoane vor fi duse cu mandat la audieri

UPDATE ora 11.50

Procurorii Parchetului de ăe lângă Judecătoria Sectorului 1 au descins, joi, la sediul Radio România Actualităţi, în acest caz fiind vizaţi membri ai Consiliului de Administraţie, acuzaţi că ar fi acordat ilegal contracte unei firme controlate indirect. 

Ar fi vizat și președintele-director general Ovidiu Miculescu, spun surse judiciare. Acuzațiile sunt de abuz în serviciu și conflict de interese. 11 persoane vor fi duse cu mandat la audieri.

Directorul general Ovidiu Miculescu nu a răspuns apelurilor noastre. În schimb, de la Radio România am primit un comunicat în care precizează:  “Astăzi s-au prezentat la sediul Societăţii Române de Radiodifuziune reprezentanţi ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti pentru ridicarea unor înscrisuri. Radio România a pus la dispoziţia acestora toată documentaţia solicitată. In acest moment nu suntem în măsură să oferim mai multe detalii, dar vă asigurăm că Radioul public va continua să-şi informeze cu onestitate ascultătorii asupra oricăror elemente de noutate în cauză ce face obiectul acestor cercetări, în măsura în care acestea o privesc“.

Poliția nu a anunțat procedura  ridicării de documente, ci percheziții.

Potrivit unor surse judiciare, percheziţiile vizează anumite contracte acordate ilegal de membri ai Consiliului de Administraţie al radioului public, unei firme care ar fi controlată indirect de ei, prin intermediul unor apropiaţi. Prejudiciul estimat în acest caz este de 400.000 de lei, dar anchetatorii se așteaptă să crească această sumă.

Simultan, se mai fac două percheziții: la sediul unei firme și la punctul de lucru al acesteia.

Administraţia Naţională de Integritate a acuzat-o pe Mirela Fugaru, membru în Consiliul de Administrație al Societății Române de Radiodifuziune (SRR), de încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie administrativă.

Potrivit unui comunicat al ANI, în perioada 29 iunie 2010 — 29 iunie 2014, Mirela Ioana Fugaru a participat și a votat, în cadrul ședințelor desfășurate la nivelul Consiliului de Administrație al SRR, decizii referitoare la planul managerial al evenimentelor culturale aflate pe agenda de lucru a SRR.

Ulterior, Mirela Ioana Fugaru a încheiat cu Societatea Română de Radiodifuziune mai multe contracte de prestări servicii pentru organizarea și monitorizarea evenimentelor culturale în cadrul grupurilor de lucru, în valoare totală de 63.842 lei.

În opinia ANI, Mirela Ioana Fugaru a încălcat legislația privind conflictul de interese în materie administrativă în raport cu dispozițiile art.70, art.71 și art.72 din Legea nr.161/2003.

Mirela Ioana Fugaru a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response